Deniz Ticaret Odası 18. Olağan Meclis Toplantısı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla bugün DTO meclis salonunda gerçekleştirildi.

İmeak Deniz Ticaret Odası Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra üyeler, misafir ve gazetecilerden oluşan çok sayıda kişi katıldı. Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu tarafından yönetilen toplantının ana gündemini Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ve şu an da denizcilik sektörünün dünyada ve Türkiye'deki konumu oluşturdu.

Toplantı bütçe sunumu ve oylaması sonrası söz alan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Kabotaj Bayramı ile ilgili konuşmasının ardından, DTO'nun Haziran ayı faaliyetlerinden bahsetti. Piri Reis Üniversitesi, ve Posidonia Fuarı diğer konu başlıklarıydı. Çin'in dünya pazarı için bir tehdit olduğundan bahseden Kalkavan, ardından Ankara gemisi ile ilgili yaşananları paylaştı.  Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Bakanlık'tan bir müjde beklediklerini söyleyen Kalkavan, bu müjdenin kredilerle ilgili olması temennisinde bulundu.

Toplantıda sonra TOBB Denizcilik Meclisi Başkanı Erol Yücel ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım söz aldı.

Bakanlıktan bir müjde olup olmadığı ve toplantıyla ilgili diğer detayları yarın okuyabilirsiniz.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan

Editör: TE Bilişim