Ülkemiz öncülüğünde 1992 yılında kurulan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) kapsamında Ulaştırma Çalışma Grubu toplantısında Deniz otoyollarının geliştirilmesi için kurulan geçici çalışma grubunun sekretaryasının hangi ülkede konuşlandırılacağına dair 3 yıllık çalışma ülkemiz lehine son buldu.

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “BSEC PORTS” isimli proje  Uluslar arası Denizcilik İlişkileri Dai.Bşk. Emre DİNÇER tarafından sunuldu.

Dinçer’in yaptığı sunumda tanıtılan proje hayata geçirildiğinde tüm KEİ ülkelerine ait limanlara, tek bir internet sitesi üzerinden erişim sağlanabilecek.

Böylece limanlara ait tüm bilgiler tek çatıda toplanarak eşit rekabet şartları sağlanacak, ayrıca internet siteleri arasındaki standart farklılıkları ortadan kaldırılacak. Özellikle küçük limanların bu projeye ilgi duyacağı düşünülüyor.

Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Kpt. Barış TOZAR, yaptığı açıklamada özellikle ülkemiz ile Romanya arasında teknik sekretaryanın hangi ülkede konuşlandırılmasına dair süregelen çalışmaların ülkemiz lehine sonuçlanmasının Bakanlığımızın uzun süredir verdiği çabaların meyvesi olduğunu belirtti.

Dr. Tozar, bu gelişme ile ülkemizin Karadeniz Bölgesinde deniz otoyollarının kurulması, özellikle Karadeniz Master Planı oluşturulması aşamasında etkinliğimizin artırılması ve ülkemize bölgede deniz otoyollarının geliştirilmesi çalışmalarında lider ülke olması yolunda katkı sağlayacağını ifade etti.

Ayrıca bu Sekretaryanın Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek olmasının da büyük bir gurur ve sorumluluk olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim