Dr. Yardım: Havuzumuzda ciddi bilgi var, İBB'nin istemesi yeterli

İBB ile Şehir Hatları tarafından düzenlenen “Deniz Çalıştayı”nda Dr. Sinan Yardım, ‘Deniz ve Spor’ adlı bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Yardım, “Deniz ve spor aslında birbiriyle ilgili iki kavram. Karadan denize baktığınızda huzuru görürsünüz. Denizden karaya bakmayı hiç denediniz mi? Denizin çok farklı bir enerjisi var” dedi. Deniz sporlarının ülkemizde yeterince tanınmadığını ifade den Dr. Yardım, kurdukları ekiple deniz sporlarını hem sevdirmeye hem de  tanıtmaya kararlı olduklarını söyledi.

Denizde düşmanınıza bile yardım edersiniz

Denizin herkese iyi gelen bir yanının olduğunun altını özenle çizen Yardım, “Denizde düşmanınıza bile kötülük yapmazsınız. Düşmanınızla bile denizde birlikte hareket edersiniz. Deniz insanları birleştirir. Denizin bütünleştirici bir durumu vardır. Bizler, deniz sporları alanında çok önemli işler ortaya koyuyoruz. Kız Kulesi’ne yüzerken mesela hayatında ilk defa Kız Kulesi’ne yüzecekleri, bir koridor oluşturacak şekilde içimize alarak cesaretlenmelerini sağlıyoruz. Deniz demek, birlikte hareket etmek demektir. Eğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi isterse birlikte çok güzel işler yapabiliriz. Sahip olduğumuz know-how’ı İBB ile birlikte paylaşabiliriz” ifadesini kullandı.

İstanbul’u yaz-kış su sporlarının merkezi yapabiliriz

İstanbul’un deniz sporları açısından son derece uygun bir yerde olduğunu ancak su sporları ya da deniz sporlarında sadece yaz aylarının kullanıldığını ifade eden Dr. Yardım, “Aslında İstanbul’da yaz-kış deniz sporları yapabiliriz, yapabilmeliyiz. Biz, artık deniz sporlarının sadece yazın yapılan bir iş olmadığını öğrendik. Bunu ekibimizle birlikte uyguluyoruz. Bizim içimizde doktordan avukata, elektrik mühendisinden denizcisine, iş insanından öğrencisine kadar çok geniş yelpazede insanlar var. Biz, İBB’nin ya da belki devletimizin desteğini alabilirsek deniz sporlarını İstanbul’da daha yaşanılır ve hayatın içine daha girmiş bir vaziyette kullanabiliriz. Bizler, sonuna kadar elimizdeki envanterimizle, ekibimizle, bilgimizle İBB’ye seve seve yardıma hazırız” dedi. Dr. Yardım, deniz sporlarının sevdirilmesi gerektiğini ifade ederek deniz sporlarının sadece bir mevsime sığdırılmaması gerektiğini son olarak sözlerine ekledi.

AHMET DOĞAN-DENİZHABER

Editör: TE Bilişim