Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Deniz Hukukçusu ayrıca Yazarımız ve  SeaNews Dergisi Yayın Kurulu Üyesi olan Dr. Nilüfer Oral Birleşmiş Milletler Uluslararası Hukuk Komisyonu'nun 190 delegesinin 144'ünün Oyunu alarak BM Hukuk Komisyonu Üyeliğine seçildi...

Dr. Nilüfer Oral'ı ülkemizi gururlandıran bu başarısından ötürü kutluyoruz. 

Nilüfer Oral, üyelik için başvuran 51 aday ülke arasından seçilmiştir. 

Son olarak 1992-1996 yılları arasında emekli Büyükelçi Mehmet Güney’in üyeliği döneminde UHK’da temsil edilen Türkiye, Dr. Oral’ın bu göreve seçilmesiyle birlikte 20 yılı aşkın bir aradan sonra yeniden komisyonda temsil edilme olanağı elde etmiş oldu.

1947 yılında uluslararası hukukun geliştirilmesi ve günümüze uyarlanması amacıyla kurulmuş olan komisyon, ülkelerin zaman zaman kendi sınırlarını aşan davranışlardan doğan sorumlulukları da dahil olmak üzere, diplomatik korunma, anlaşmaların farklı yorumlanmasından kaynaklanan ihtilaflar, uluslararası kuruluşların sorumlulukları, ortak doğal kaynakların hakkaniyetli paylaşımı gibi konularda çalışma yürütüyor.

Dr. Nilüfer Oral'ın uluslararası deniz ve çevre hukukundan iklim değişikliği ve enerji güvenliğine kadar birçok küresel konuda çalışmaları ve yayınlanan uluslararası makaleleri bulunuyor.

Editör: TE Bilişim