Dr. Gamze ARABELEN’in kitabı Dokuz Eylül Yayınları’ndan çıktı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gamze ARABELEN’in “Konteyner Limanlarında Hizmet Kalitesi Değişkenlerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Model Önerisi” isimli kitabı Dokuz Eylül Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı.

Hizmet kalitesi çerçevesinde, endüstriyel bir hizmet olan liman hizmetlerine yönelik yeterli sayıda araştırma olmaması nedeniyle, Yrd. Doç. Dr. Gamze ARABELEN tarafından Prof. Dr. D. Ali DEVECİ danışmanlığında tamamlanan doktora tezinden yayınlanan çalışmada, konteyner limanlarında hizmet kalitesi değişkenlerinin belirlenmesine yönelik geçerli ve güvenilir bir ölçek geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bunun yanı sıra, algılanan liman hizmet kalitesinin, liman kullanıcıları arasında ve liman kullanıcıları ile liman yöneticileri arasında farklılık gösterip göstermediğinin incelenmesi de araştırmanın kapsamı içerisinde yer almaktadır. 

Endüstriyel pazarlara hizmet eden limanlarda, değişen müşteri taleplerinin karşılanmasında, hizmet kalitesini oluşturan boyut ve değişkenlerin belirlenmesinin ve değerlendirilmesinin önemine vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. ARABELEN, yayınladığı bu eser ile liman hizmet kalitesine ilgi duyan tüm kesimlere faydalanabilecekleri bir kaynak eser kazandırmayı hedeflediğini belirtmektedir. 

2001 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu (Denizcilik Fakültesi) Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Yrd. Doç Dr. Gamze ARABELEN, yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Pazarlama Programı’nda tamamlamıştır. 2007 yılında Denizcilik Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak akademik yaşama katılan ARABELEN,  doktora eğitimini Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı’nda tamamlayarak öğretim üyesi olarak meslek hayatına devam etmektedir.   

Editör: TE Bilişim