Deniz kirliliği ile aktif mücadele eden çevre örgütü TURMEPA (Turk Deniz Çevre Koruma Derneği) ile oluşturulan ortaklık çerçevesinde yapılan bu etkinlik, çalışanlar arasında bu problemle ilgili bilinçliliğin artmasına katkı sağlamıştır. 5 TURMEPA gönüllüsü ve 10 DP Word Yarımca personeli birlikte çalışarak, temizlenmemesi halinde yıllarca sahili kirletmesi kaçınılmaz olan 14kg metal ve 50 kg plastik atığı sahilden temizlemiştir.

Nichola Silveira, DP World Yarımca Genel Müdürünün söylediğine göre, “Toplumun bir parçası olarak, faaliyet gösterdiğimiz her yerde temiz ve sağlıklı bir çevre yaratmak için birlikte çalışmaya kararlıyız. TURMEPA ile birlikte, bu gün ve gelecek için daha temiz bir çevre oluşturmak amacıyla, toplanan tüm atıkların uygun şekilde bertaraf edilmesini sağlamaktayız. Bu, atık azaltma, geri dönüşümü yaygınlaştırma ve kaynakların verimli kullanımına odaklanmamız için DP Word Yarımca'nın çevre ile ilgili bir dizi girişiminden yalnızca bir tanesidir."

TURMEPA şirketleri ortak çalışma ile deniz ve sahil çevresinin korunmasına yardımcı olmak amacıyla, seçecekleri bir bölgenin gönüllü çalışanları ile temizlenmesine yardımcı olmaları için davet etmektedir.
 
DP World hakkında

DP World altı kıtada 60’dan fazla terminali işletmekte olup(1), konteyner elleçleme işlemleri gelirlerinin %80’ini oluşturmaktadır. Ayrıca, şirketin şu anda 9 ülkede devam eden 10 adet yeni veya büyüme projesi bulunmaktadır.

DP World; konteyner, yük ve diğer terminal kargoları etkili bir şekilde yöneterek, müşterilerinin tedarik zincirinin verimini arttırmayı amaçlamaktadır. 30,000'den fazla özverili, deneyimli ve profesyonel çalışanıyla, dünyanın en dinamik ekonomilerine sahip ülkelerdeki müşterilerine hizmet vermektedir.

Şirket, bugün ve gelecekte, müşterilere ihtiyaç duydukları zaman ve yerde, kaliteli hizmet vermek amacıyla müşteriler ve iş ortakları ile yakın temas halinde çalışarak devamlı olarak terminallerinin altyapısına, tesislerine ve personeline yatırım yapmaktadır.

DP World, müşteri odaklı bu yaklaşımı benimseyerek, 18 yıl üst üste “Orta Doğu’daki En İyi Liman” seçilmiş ve DP World’ün en önemli terminali olan Dubai’deki Jebel Ali’de gösterilen üstün hizmet seviyesini ve kurulmuş ilişkileri, üzerine ekleme yapmak suretiyle geliştirmektedir.

2011’de, DP World, Amerika’dan Asya’ya uzanan portföyünde yaklaşık 55 milyon TEU’luk (20 feet’e karşılık gelen konteyner birimi) elleçleme gerçekleştirmiştir. Hindistan, Çin ve Orta Doğu’nun da dahil olduğu büyümekte olan ekonomilerdeki genişleme ve geliştirme projeleriyle, kapasitesinin 2020 yılı itibariyle piyasa talebine paralel olarak yaklaşık 103 milyon TEU’ya çıkması beklenmektedir.
 
29 Ağustos 2012 itibariyle. Konteyner dışı terminaller dahildir
 
www.dpworld.com
www.dpworld.com.tr

TURMEPA hakkında
 
DenizTemiz Derneği /TURMEPA Rahmi M. Koç ve Türk Denizcilik Odası tarafından 8 Nisan 1994 tarihinde sahil ve denizlerimizin korumasının bir ulusal öncelik olması ve gelecek nesiller için sürdürülebilir bir Türkiye mirası oluşturma amacıyla kurulmuş bir sivil toplum
hareketidir. TURMEPA'nın misyonu bir ulusal öncelik olarak deniz ve kıyı korumasına katkıdabulunmak, ve gelecek nesiller için sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmış bir ülke yaratmaktır. Desteğini halktan alarak, TURMEPA'nın vizyonu deniz ve kıyı koruması için uluslararası ve ulusal kanun ve anlaşmaların uygulanması ve yürütülmesinin arkasındaki en etkili güç haline gelmektir.
 
http://www.turmepa.org.tr/ 
Editör: TE Bilişim