DP World Yarımca Limanı Demiryolu Bağlantısı açıldı

Türkiye'nin demir yolu olan her köşesine hizmet vermenin yanı sıra Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu ile Hazar Denizi'ne, oradan da Çin'e bağlan DP World Yarımca Limanı Demiryolu Bağlantısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çin’i Avrupa’ya bağlayacak, demir yolu hattının en önemli iki birleşeni olan Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı ve Marmaray geri bağlantılarını tamamladıklarını söyledi.

Bu vizyonu özel sektörle paylaştıklarını belirten Bakan Turhan, “Yani özel sektörümüz de taşın altına elini koysun, gücümüze güç katsın istedik. Bugün burada tam da buna tanık oluyoruz. DP World, kendi imkanlarıyla yapmış olduğu 1 kilometrelik demir yoluyla dev Yarımca Limanı'nı ana demir yolu hattına bağlama başarısını gösterdi. Bu hizmet, özel sektörümüz açısından ülkemizde bir ilk aynı zamanda. Bu modern liman, bu sayede, Türkiye'nin demir yolu olan her köşesine hizmet verebilme imkanına kavuşmuş bulunuyor. Buna hükümet olarak çok büyük önem verdiğimiz Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu hattı da dahil. Meseleye daha geniş açıdan bakacak olursak, esasında Yarımca Limanı bu hat sayesinde Çin'den Londra'ya kadar doğrudan bağlantı sağlamış oldu” dedi.

Editör: TE Bilişim