Tekirdağ'da çeyiz konvoyundaki otomobilin feribottan çıkışı sırasında karanlıkta denize uçmasıyla hayatını kaybeden dünürler için dün cenaze töreni düzenlendi. Çeyiz yüklü kamyondaki evlatlarının düğününe hazırlanan iki çift için yakınları gözyaşı döktü.

20 Haziran'da dünyaevine girmeye hazırlanan gelin adayı Selvi Eriş'in anne ve babası Vecdet- Aysel Eriş için İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde tören düzenlendi. Selvi Eriş, fenalık geçirdiği için anne babasını uğurlayamadı. Törene çiftin diğer çocukları Bilal ve Ümit Eriş ve yakınları ile ilçe halkı ve yöneticileri katıldı.

Damat adayı Mustafa Gülhan'ın anne babası Zeynep - Ahmet Gülhan çifti için Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Bayavşar Beldesi'nde  tören düzenlendi. Damat adayı, törende kız kardeşleri Esra ve Hülya'yı teselli etmeye çalıştı. Esra Gülhan'ın (18), 'Annem ne olur gitme, annemi tabuta koymayın'' diye haykırması yürekleri burktu.  Çift yan yana toprağa verildi.
Selvi Eriş ile Mustafa Gülhan'ın Ödemiş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenim görürken tanıştıkları öğrenildi.

Düğün Evi Cenaze Evi Oldu

Damat adayı Mustafa Gülhan'ın dayısı Hasan Hüseyin Oruç, olayda ciddi ihmalin söz konusu olduğunu ileri sürerek, takipçisi olacaklarını söyledi. Oruç,  20 Haziran'da düğünü olacaktı. Düğün evi oyun, mutluluk, sevinç evi. Evlatları yuva kuracağı için çok mutlu günleriydi ama şimdi evleri cenaze evi oldu.''

Soruşturma Başlatıldı

İskele çıkışı yön tabelası bulunmadığı ve aydınlatma yapılmadığı iddiaları üzerine soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Çakmak Tekirdağ Limanı'nda ayrı ayrı inceleme yaptı. Limanda ulaşım geçici olarak durduruldu. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ise 'İhmal iddiaları üzerine gecikmeden idari soruşturma başlattık. Teknik ekip incelemeleri sonrası sonucu bakanlığa iletecek' dedi.

Editör: TE Bilişim