Doğu Hukuk Bürosundan Av. Mehmet Sıtkı Doğu’nun organizasyonuyla ve Ukrayna’ da mukim InternationalL Hukuk Bürosu ile Rusya’da mukim Remedy Hukuk Bürosu’nun işbirlikleriyle organize edilen “Donatanların Karadeniz’deki Ukrayna ve Rusya Limanlarında karşılaştıkları güncel problemler” konulu seminer 7 Aralık tarihinde İstanbul Deniz Ticaret Odasında gerçekleştirildi. Rusya menşeli “Soglassye”  sigorta şirketinin sponsorluğunu üstlendiği seminerde her geçen gün ticari ilişkilerin merkezi haline gelen iki komşu ülke Rusya ve Ukrayna'daki limanlarda Türk armatör ve denizcilik firmalarının karşılaştıkları güncel sorunlar ve zorluklar ele alındı.

Denizcilik camiasının önde gelen isimlerinin buluştuğu seminerde Yunanistan, Rusya ve Ukrayna’dan firmalar ile acenteler de hazır bulundu. Doğu Hukuk Bürosundan Av. Mehmet Sıtkı Doğu’nun giriş konuşmasından ve katılanların tanıtımından sonra açılış konuşmasını İstanbul Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi ve BORA DENİZCİLİK Yönetim Kurulu Başkanı olan Kpt. Alev TUNÇ yaptı. Açılış konuşmasının ardından Ukrayna limanlarında armatörlerin karşılaştıkları ve karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında bilgi veren International Hukuk Bürosu'ndan Arthur NİTSEVYCH söz aldı. Seminerin bir sonraki konuşmacısı ise Rusya karasuları ve limanlarında gemilerin tutulması ve serbest bırakılması ile ilgili prosedürler ve pratikte karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi veren REMEDY Hukuk Bürosu'ndan Andrey SUPRUNENKO oldu. Yoğun bilgi akışının sağlandığı samimi bir atmosfer içerisinde gerçekleşen seminerde ayrıca Soglassye ve Shıps&People firmalarının temsilcileri de söz alarak konuya ilişkin sunumlar yaptılar.

Özellikle Rusya ve Ukrayna’nın Karadeniz kıyılarında ticaret yapan armatörler ve denizcilik firmaları için oldukça yararlı geçen seminer yaklaşık 2 saatlik bir sürenin ardından katılımcıların soruları ve cevaplar bölümüyle sona erdi. Seminerin sonrasında katılımcılar Deniz Ticaret Odasındaki Sardunya Fındıklı Restaurantta düzenlenen kokteylde ağırlandı. Keyifli bir havada geçen kokteylde katılımcılar bu organizasyona yönelik memnuniyetlerini ve tekrarlanması taleplerini dile getirdiler

Editör: TE Bilişim