Donanmanın, Boğaziçi'nde Zafer Bayramı için geçit töreni
Donanma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda geçit töreni düzenledi
İSTANBUL - Donanma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda geçit töreni düzenledi. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen tören, vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.



30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle bu yıl ilk defa İstanbul Boğazı'nda resmi geçit töreni düzenlendi. Resmi geçite Türk donanmasına bağlı 5 firkateyn, 4 denizaltı, 4 mayın avlama gemisi, 4 hücum bot, 4 Sahil Güvenlik gemisi, 3 eğitim uçağı, 9 helikopter ve 2 atak botu katıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Donanma Komutanı Oramiral Murat Bilgel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kemalreis Firkateyni'ne binerek geçişi izledi.
İstanbul Boğazı'nda ilk olarak Oruçreis Firkateyni görüldü. 17 top atışı ile İstanbul Valisi Güler ve halkı selamlayan Oruçreis Firkateyni, Dolmabahçe önlerinde Kemalreis Firkateyni'ne yaklaşarak protokolü selamladı. İstanbul Boğazı'nın çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatılması ile gerçekleştirilen törende daha sonra sırasıyla donanma birlikleri geçişlerini tamamladı. Geçişler sırasında firkateynlerdeki birliklerin şapkalarını çıkartarak denizcilik selamı olan "çimariva" ile protokolü selamladıkları görüldü.

Öte yandan, Türk donanmasının geçiş yaptığı bölgeye yaklaşan bir yat Sahil Güvenlik ekipleri tarafından uzaklaştırıldı. İstanbullular, ilk kez düzenlenen bu geçişi izlemek için sahile akın etti.
Editör: TE Bilişim