Donanma Komutanlığı'na bağlı gemiler halkın ziyaretine açıldı

Donanma Komutanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gölcük Deniz Ana Üssü Komutanlığı'ndaki askeri gemileri halkın ziyaretine açtı

Gölcük Deniz Ana Üssü Komutanlığı'nda Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan etkinliklerde vatandaşlar, fırkateyn, hücumbot, denizaltı ve lojistik destek gemisini gezme fırsatı buldu. Gölcük'teki komutanlık merkezine gelen vatandaşlar, daha sonra savaş unsurlarının bulunduğu Poyraz Limanı'na alındı.

Vatandaşlar, burada demirli bulunan TCG Büyükada korveti, TCG Tufan, TCG Zıpkın, TCG İmbat ve TCG Kılıç hücumbotlarını gezerek, gemileri tanıma imkanı buldu. Ziyarete çocuklarıyla gelen vatandaşlara, görevliler tarafından gemilerin teknik özellikleri anlatıldı, soruları cevaplandı.

 "Donanmamızla gurur duyduk"

Gemileri çocuklarıyla gezen 38 yaşındaki Ahmet Özdamar, Gölcük'te doğup büyüdüğünü, babasının donanmadan emekli olduğunu, ağabeyinin de burada çalıştığını belirterek, "Hep gelmek, gezmek isterdim. İlk defa geliyorum. Bugüne nasip oldu. Böyle güzel bir davet oldu. Bize eşlik eden birilerinin olması bize ayrı bir mutluluk verdi. Çocuklarımla geldim. Onlar da merak ediyordu. Hepimiz çok güzel bir gün geçirdik" diye konuştu.

İstanbul'dan ailesiyle gelen Mahmut Çetin ise savaş gemilerini gezme fırsatı bulduğu için sevinçli olduğunu ifade ederek, "Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Çocuklar da bugünlerin anlamını öğrensin istedik. Vatanımıza hayırlı evlat olsunlar diye getirdik. Donanmamızla gurur duyduk. Bu imkanı tanıyan yetkililere teşekkür ediyorum" dedi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yarın, protokol üyeleri, vatandaşlar, şehit yakını ve gazilerin katılımıyla TCG Büyükada, TCG Tufan ve TCG Zıpkın gemileriyle seyir icra edileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim