Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, 2012 yılında denizcilik sektöründe hedeflerin tutmadığını, gemi geri dönüşüm sektöründe ise rekorlarla dolu bir yıl yaşadıklarını söyledi.
25 Aralık 2012 Salı 19:59

GEZA DOLOGH,” GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜNDE REKORLARLA DOLU BİR YIL YAŞADIK

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ /ARASTA GAZETESİ/ Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, 2012 yılında denizcilik sektöründe hedeflerin tutmadığını, gemi geri dönüşüm sektöründe ise rekorlarla dolu bir yıl yaşadıklarını söyledi.

DTO İzmir Şubesi Meclis Toplantısı'nda konuşan Dologh, piyasalardaki aşırı gemi arzını düşürmek isteyen armatörlerin, çözümü yaşlı gemileri hurdaya satmakta bulduklarını belirtti.

Dologh, söküm tesislerine satılan gemilerin tonajının 2010 yılındaki toplam tonajı geçtiğine değinerek, "Aşırı gemi arzı nedeniyle 15 yaşın üzerindeki gemiler dahi yaşlı sınıfına sokularak, dönüşüm tesislerine gönderildi" dedi.

Avrupa'nın tek gemi söküm yeri olan Aliağa'da 2009 yılında 127 gemi sökümü yapıldığını ifade eden Dologh, "Bu rakam 2010 yılında yüzde 42 arttı. 2011 yılında ise yüzde 55 arttı. Bu yılın ilk 8 ayında ise 660 bin ton ile geçen yılın toplam söküm değerini geçti ve her geçen gün rekor hanesine yeni bir değer yazdırıyor. 2012 yılında denizcilik sektöründe hedefler tutmadı ama gemi geri dönüşüm sektöründe rekorlarla dolu bir yıl yaşadık" dedi.

Toplantıda, DTO İzmir Şubesi 2013 yılı bütçesi 7 milyon 673 bin TL olarak kabul edildi.
Editör: TE Bilişim