Dolar haziran ayının en düşüğünde

Yurt dışında Yunanistan'la ilgili iyimserlik ve yurt içinde koalisyon görüşmelerinin olumlu neticeleneceğine dair pozitif havanın etkisiyle dolar/TL, 2,6529 ile haziran ayının en düşük seviyesine geriledi.

Dolar/TL, 7 Haziran genel seçimlerde hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesinin etkisiyle 2,8097 ile tarihi en yüksek seviyesini görmüştü. Bir süre 2,70-2,75 bandında hareket eden dolar/TL, iki haftadır hem yurt içinde koalisyon hükümetinin kurulabileceğine yönelik haber akışı ve hem de yurt dışın ABD ve Avrupa'dan gelen makroekonomik verilerin etkisiyle düşüş eğilimini sürdürüyor.

Güne 2,68 sınırından başlayan dolar/TL, Yunanistan’a ilişkin Avro Bölgesi maliye bakanları zirvesinden olumlu haber beklentisi ve yurt içinde siyasi gerilimin azalmasının katkısıyla 2,6529 ile haziran ayının en düşük seviyesine geriledi.

Dolar/TL şu dakikalarda 2,6550 seviyelerinden işlem görürken, avro/TL ise 2,9750'den alıcı buluyor. Analistler, yurt dışında risk iştahının artmasıyla gelişmekte olan ülke varlıklarına ilginin arttığını, TL'nin ise diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine göre daha iyimser tepki verdiğini dile getiriyor.

Koalisyon görüşmelerinin olumlu sonuçlanması ve yurt dışından gelen pozitif atmosferin devam etmesi durumunda, dolar/TL'nin teknik olarak 2,6435 desteğini altına gerileyerek 2,62-2,61 seviyelerinin görülebileceğini tahmin ediyor.

Editör: TE Bilişim