Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Kaptan Profesörü 
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Selçuk NAS “Profesör” ünvanını aldı. İTÜ Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü mezunu olan Prof. Dr. Selçuk NAS 1995 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde lisans ve lisansüstü alanlarda eğitim ve öğretime hizmet etmekte, denizcilik bilimine eser ve yayınlar kazandırmakta, Fakültede idari görevlerde yer almakta ve denizcilik camiasına eğitsel, mesleki ve sektörel katkılar sağlamaktadır.   
 
 1968 yılında Balıkesir’de doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. 1986 yılında İzmir Çınarlı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldu. 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, Güverte Bölümü’nden Uzakyol Güverte Zabiti unvanıyla mezun oldu. D.B. Deniz Nakliyatı T.A.Ş. ve Dünya Denizcilik Şirketi’ne ait ticaret gemilerinde uzakyol vardiya zabiti, uzakyol birinci zabit olarak görev yaptı. 1995 yılında halen çalışmakta olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Güverte Bölümü’nde Öğretim Görevlisi unvanıyla çalışmaya başladı. 1999 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamlayan Selçuk NAS, 2002 yılında yine aynı Anabilim dalında doktora eğitimine başladı. 2006 yılında da doktor unvanını aldı. 2009 yılında ise hizmet verdiği Güverte Bölümü’nde Seyir Anabilim dalına Yardımcı Doçent unvanıyla, Öğretim Üyesi olarak atandı. Selçuk NAS, 2011 yılında “Yönetim ve Organizasyon” alanından Doçent ünvanı aldı. 1996-2001 yılları arasında Güverte Bölüm Başkan Yardımcılığı, 2001 – 2009 yılları arasında ise Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Selçuk NAS, 2009-2016 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 15 Kasım 2016 tarihi itibariyle Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Eğitimi Anabilim Dalı Profesör kadrosuna ataması yapılmıştır.
 
 Prof. Dr. Selçuk NAS’ın ulusal ve uluslararası alanlarda çok sayıda yayını bulunmakta olup, gemiadamlarının eğitimi, istihdamı, çalışma koşulları, denizcilikte simülatör destekli eğitim yönetimi, gemi kaptanlarının karar verme süreçleri, limanlarda gemi manevraları risk değerlendirmesi, limanlarda simülatör destekli modellemeler, denizcilik işletmelerinde emniyet, güvenlik, çevre, kalite ve risk yönetimi ile ilgili konularında çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca üniversite sanayi iş birliği kapsamında, Uzmar, Ditaş ve Gemport Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Teşkilatlarına, Arkas Deniz Nakliyatı TAŞ, AYGAZ Doğalgaz, Ortadoğu Antalya Liman İşletmesi’ne, İstanbul Deniz Otobüsleri San. Tic. A.Ş.’ne danışmanlık yapmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin DEPARK Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. kurucular kurulu üyesi olarak görev yapmış olan Selçuk NAS, halen liman modelleme, kıyı tesislerinin tasarımı, seyir mühendisliği, deniz trafik mühendisliği alanlarındaki ulusal ve uluslararası projelerde araştırmacı, danışman ve yöneticilik görevleri yapmaktadır. Sivil toplum örgütlerinde de görevler üstlenen Prof. Dr. NAS, 2013 yılından beri TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Prof. Dr. Selçuk NAS, Esra Hanım ile evli olup, iki çocuk babasıdır.
Editör: TE Bilişim