Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 16. Kış Kariyer Günleri

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin yoğun çalışmalar sonucunda hazırladığı ve bu yıl 16. sı düzenlenen Kariyer Günleri 5-16 Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kariyer Günleri’ne TURKON, BEŞİKTAŞ, İDÇ, ACTIVE, İNCE, DENSA, İÇDAŞ, KAPTANOĞLU, AKAR, ARMONA, DENİZ NAKLİYAT, TRANSAL, ATLANTİK, YASA, DADDER, NEMTAŞ, AKMAR, MARDAŞ, KIRAN, CHEMFLEET, ARKAS ve GENEL katıldılar.

Sektör temsilcilerini öğrencilerle buluşturan Kariyer Günleri’nde gerçekleşen oturumlar sonucunda denizcilik sektöründeki firmaların büyüme hedefleri dikkat çekti. Birçok şirket temsilcisi önümüzde yıllarda filolarına katmak istedikleri gemileri anlatırlarken bu gemilerde zabit olarak çalışacak öğrencilerin eğitimlerinin ne kadar önemli olduğunu vurguladılar. Okulda aldıkları eğitimin yanı sıra bireysel olarak da öğrencilerin her konuda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söylediler.

Önümüzdeki yıl yürürlüğe girmesi planlanan MLC 2006 konvansiyonuyla ilgili hararetli sohbetlerin yaşandığı toplantılar sonucu şirketlerin MLC 2006 konvansiyonuna uyum sağlamaya başladıkları ortaya çıktı. Konvansiyonun deniz çalışanlarının yaşam koşullarını iyileştirme yönünde ortaya çıkmış en iyi düzenleme olduğu vurgulandı. MLC 2006 konvansiyonuyla ilgili sunum yapan şirket temsilcileri konvansiyonun şirketlere ve gemilere getirdiği yükümlülüklere detaylı olarak değindiler.

Denizcilik sektörünün sürekli kendini yenilemekte olduğunun vurgulandığı toplantılarda, buna bağlı olarak şirketlerin tüm personele yönelik eğitim çalışmalarını hızlandırdıkları gözlemlendi. Sıkılaşan denetimlerle öncelikle insan sağlığını ve çevreyi tehdit eden unsurların minimuma indirildiği belirtilerek, iyileşen yaşam koşullarında denizdeki çalışma ortamlarının eskiye göre çok daha iyi durumda olduğu vurgulandı.

Denizcilik Fakültesi mezunlarının da öğrencilerle buluşma fırsatı bulduğu toplantılarda sıcak sohbetler yaşandı. Birkaç yıl önce dinleyici olarak katıldıkları toplantılarda şimdi konuşmacı olduklarını için duydukları heyecanı vurgulayan konuşmacılar, denizlerde yaşadıkları deneyimleri paylaştılar. Önümüzdeki yıllarda dünya denizlerinde zabitlik yapacak kardeşlerine minik tavsiyeler veren konuşmacılar öğrencilik yıllarının kıymetini bilmeleri gerektiğini vurguladılar.
         
Yoğun bir programla şirket temsilcileriyle buluşan öğrenciler Kariyer Günleri’nin kendi kariyer planlamalarında çok önemli rol oynadığını vurguladılar. Merak ettikleri tüm soruları şirket temsilcilerine sorabilmekten çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler, aldıkları tavsiyelerle sektör hakkındaki görüşlerini geliştirdiler.

Editör: TE Bilişim