Doğusel: “Tedbir paketleri üreticiye can suyu oldu”

İMEAK DTO Kocaeli Şubesi, Nisan ayı meclis toplantısını yaptı. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıda ana gündem maddesini koronavirüs oldu. DTO Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, “Hükümetin tedbir paketleri üreticiye can suyu oldu” dedi.

MEAK DTO Kocaeli Şubesi, Nisan ayı meclis toplantısını yaptı. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıda ana gündem maddesini koronavirüs oldu. DTO Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, “Hükümetin tedbir paketleri üreticiye can suyu oldu” dedi.

VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Kocaeli Şubesi’nin Nisan ayı meclis toplantısı, 28 Nisan Salı günü, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle yapıldı. İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Meclis Başkanı Dr. Kürşat Bal başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini koronavirüsle mücadele oluşturdu. Pandeminin ekonomiye ve denizcilik sektörüne etkileri konuşuldu. Nisan ayı meclis toplantısına Kocaeli Liman Başkanı Murat Akpınar da konuk oldu. Akpınar, meclis üyelerine koronavirüse karşı sürdürülen mücadele süreciyle ilgili bilgilendirme yaptı. Meclis üyeleri, bu süreçte deniz ticaretinde karşılaşılan sorunlarla ilgili İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel ve Liman Başkanı Murat Akpınar ile birlikte istişarelerde bulundu.

DOĞUSEL GELİŞMELERİ AKTARDI

Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi olarak koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan çalışmaları, bölgemizde sektörel anlamda alınan önlemleri ve son gelişmeleri meclis üyelerine aktardı. Doğusel, “Dünya ölümcül bir pandemi sürecini yaşarken, İMEAK DTO Kocaeli Şubesi olarak meseleye iki noktadan bakarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlardan birisi elbette sağlık. Kendimizin, ailemizin, çalışma arkadaşlarımızın zarar görmeden süreci atlatmaları için tedbirlerimizi alıyor, riski en aza indirmeye çalışıyoruz. Diğer nokta ise üretim. Bilindiği gibi içinden geçtiğimiz zorlu süreç, denizin kıymetini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Havayollarının aksadığı bir dönemde denizin ticaret için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı” dedi.

EKONOMİK PAKET DEĞERLENDİRMESİ

Doğusel, “Mücadelenin sağlık boyutu kadar ekonomik boyutu da önemli” diyerek gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı çeşitli tedbir paketleriyle ilgili de değerlendirmede bulundu, “Üreticiye adeta can suyu oldular. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk açıklamasında ekonomik pakette bizleri ilgilendiren pek çok madde yer aldı. İşletme kesiminin giderlerinde önemli pay oluşturan muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerinin 6’şar ay ertelenmesi firmalara önemli bir nefes verdi. Koronavirüs salgınından etkilenen firmalarımızın kredi anapara ve faiz ödemelerinin 3 ay ötelenmesi ve finansman desteği sağlanması firmalarımızı belirli ölçüde rahatlattı. Kredi Garanti Kullanım Fonu ile ilgili açıklanan tedbirler de elbette ki önemliydi” açıklamasını yaptı. Meclis üyelerinin dilek ve temennileriyle nisan oturumu son buldu.

Editör: TE Bilişim