DÖDER HIZ KESMİYOR

Denizcilik Öğrencileri Derneği (DÖDER) ‘Türkiye Turnesi’ kapsamında Kocaeli Üniversitesi - Karamürsel Meslek Yüksek Okulunu ve Uludağ Üniversitesi – Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulunda seminer verdi.

Kocaeli Üniversitesi - Karamürsel Meslek Yüksek Okulu

DÖDER seminerine katılım gösteren öğrenciler denizcilik hakkında sunum ve DÖDER tanıtımının ardından soru cevap kısmında sorunlarını dile getirdiler. Öğrenciler Meslek Yüksek Okullarında verilen eğitim hakkında sürekli karar değişikliği yapıldığını ve öğrencilerin bu konuda mağdur olduğunu ve artık belli bir düzene geçilmesi gerektiğini, bu konuda DÖDER’in toplumu bilinçlendirmesi gerektiğini belirttiler.

Ayrıca Öğrenciler mevcut okullarda dahi denizci kökenli öğretim görevlisi yok iken yeni açılan okullarda bu sorunun nasıl giderileceğini sordular. Bu konuya MEB’ten başlayarak bir standart getirilmesi gerektiğini ve mutlaka denizci kökenli insanların eğitim vermesinin önemine değindiler.

Son olarak Karamürsel’de Eğitim gören öğrenciler Gemi Mühendisleri Odasına Tekniker sıfatı ile bile olsa dahil olmak istediklerini belirttiler.

Uludağ Üniversitesi – Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu

 2006 yılında öğretime başlayan ve sadece Deniz ve Liman İşletme opsiyonu ile eğitim veren bir öğrenim kurulu olan Uludağ Üniversitesi öğrencileri DÖDER ile ilk kez tanışmış oldular. Okullarında Denizcilik eğitimi alan toplam 70 öğrenci bulunduğunu belirten öğrenciler eğitimlerini kalite standartları çerçevesinde aldıklarını belirttiler.

BORUSAN HOLDİNG’TEN BÜYÜK YARDIM

 Ayrıca Borusan Holding ile protokol imzalandığını dile getiren öğrenciler, bu protokol kapsamında 24 hafta holding bünyesinde staj yaptıklarını ve bazı derslere Borusan Holding çalışanlarının girdiklerini belirttiler. Bu konunun bir örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten DÖDER yetkilileri ise her okulda bu tip çalışmaların olabileceğini vurguladılar.

 

Editör: TE Bilişim