DÖDER Piri Reis'te Seminer Düzenledi

Prof Dr. Osman Kamil SAĞ, Denizcilik Öğrencileri Derneği Türkiye Turnesi Kapsamında yapılan seminerde Türk Denizcisinin hedefinin Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılında lider girmek olduğunu belirtti.

Denizcilik Öğrenciler Derneği, Türkiye Turnesi kapsamında 9. ayak olarak Piri Reis Üniversitesi ve TÜDEV Deniz Eğitim Merkezini ziyaret etti. Seminere gerek öğretim üyelerinden, gerekse öğrencilerden yoğun ilgi vardı.

Prof. SAĞ: 2023’e girerken lider olmayız!

 DÖDER Danışma Kurulu Başkanı, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Osman Kamil SAĞ, seminerde yaptığı konuşmasında DÖDER’ in çok büyük işler başardığını ve başardıkları DÖDER’ i çok daha büyük organizasyonlara iteceğini belirtti ve yakında çok büyük bir sürprizin camiamıza duyurulacağını belirtti.

 Ayrıca SAĞ, Dünyaya gemi adamı ihracı konusunda 2023’e lider girmek için çalışmalar yapıldığını, şu an mevcut olan denizcilik liselerinin teknik lise yapılarak öğrencilerin sayısal yönlerinin de kuvvetlendirilmesi gerektiğini belirtti. Prof. SAĞ ayrıca Meslek Yüksek Okullarının da şartlarının ve ders saatlerinin illeştirerek ehliyet sorunlarının giderilmesinin önemini vurgulayarak  bu konuda bakanlık düzeyinde çalışmalar yapıldığını kaydetti.

 Piri Reis Üniversitesi hakkında gelişmelerden de bahseden SAĞ, Gemi İnşa Bölümünün seneye açılacağını ve Yat dizayn bölümünün Türkiye’de bir ilk olacağını belirtti. Bu proje kapsamında Kanada’nın Vencouver Üniversitesinden çok değerli bir hocanın üniversite kadrosuna dahil olduğunu belirtti. Ayrıca SAĞ bundan sonraki adımların Deniz ve Liman İşletme ve Deniz Hukuku Bölümleri olduğunu sözlerine ekledi.

Kpt. Prof. Dr. Necmettin AKTEN : Lider olmak çok kolay yeter ki birlik olunsun!

Dünyada gemi adamı potansiyeli konusunda lider birkaç ülkeden biri olduğumuzu dile getiren AKTEN, liderliği ancak birlik olarak sağlayabileceğimizi belirttiler. Ayrıca AKTEN bu birliğin DÖDER’ de sağlandığını ve DÖDER’ in Türk denizcilik camiasında birlik olmak isteyen herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

DÖDER SEKTÖRLE ÖĞRENCİYİ BULUŞTURMALI 

Seminere katılan öğrenciler Denizcilik Öğrencileri Derneğinin Sektörle öğrencileri birleştirmesi gerektiğini ve bu konuda öğrencilerin şirketleri daha yakından tanınmasına olanak sağlanması gerektiğini belirttiler. Ayrıca öğrenciler DÖDER’ in 30-31 Ocak – 6-7 Şubat tarihinde açacak olduğu GOC Yetiştirme kursuna çok yoğun ilgi gösterdiler.

Editör: TE Bilişim