DÖDER 2. DELEGASYON TOPLANTISI YAPILDI

Denizci öğrenciler, DÖDER’ in 2015 - 2016 Dönemi 2. Delegasyon Toplantısı için Yönetim Kurulu Başkanı Caner Bahadır’ın önderliğinde 20 Aralık 2015 Pazar Günü, Ziya Kalkavan Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde buluştular.

Yönetim Kurulu üyelerinin ve ülkemizin tüm bölgelerinden gelen üye öğrencilerin de katılımıyla büyük bir çoğunluk sağlandı. Dönemin 2. Delegasyonu'na; İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Özel Eryetiş Denizcilik ve Meslek Lisesi, Ziya Kalkavan Denizcilik Mesleki ve Teknik Lisesi ve bunun yanı sıra Kocaeli ilinden Kocaeli Üniversitesi, Yalova ilinden Yalova Üniversitesi, Gaziantep ilinden Zirve Üniversitesi, Trabzon ilinden Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden üye öğrencilerin yoğun katılımı gözlemlendi. Delegasyon toplantısında bu sene gerçekleşecek olan 17. Ulusal Denizkızı Kongresi ile ilgili yapılacak faaliyetler, kongre için davetli okullar ve kontenjanları ile kongre atölye ve panel konuları üzerine konuşulup öğrencilerin görüş ve fikirleri alındı.

Öğrencilerin kaynaşması esas alınan kongrede bu sene interaktif etkinlikler ile bunun en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Sektörden gelen konuşmacılar ile de öğrencilerin meslek ile ilgili sorunları üzerine tartışılıp öğrencilerin kafalarındaki geleceğe yönelik soru işaretlerine ışık tutacağı bir kongre olması planlanıyor. Kariyer planlaması üzerine de gidilecek olan kongrede sektörün önde gelenleri tarafından bu konuda brifingler ile öğrencilere iş hayatının her aşamasında karşılaşabilecekleri durumlar anlatılarak onları mesleğe hazır kılmak da bu seneki kongrenin içeriğinde bulunuyor. Yoğun çalışmaların özverili bir dille gündeme getirildiği toplantıda yapılacak etkinlikler, bu sene çıkarılması planlanan Denizden Dergisi ile ilgili çalışmada bulunacak olanlar, sponsorluk çalışmalarına katkı sağlayacak olanlar ve Moda Deniz Kulübü’nde gerçekleştirilmesi planlanan ROTA etkinliği ile yakından ilgilenecek üyeler belirlendi ve hâlihazırda bulunan komisyonlara dâhil olacak kişiler tespit edildi. Delegasyon toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim