Disney'in gemisiyle 5 bin çocuk Efes’e geliyor

ABD'nin ünlü çocuk kruvaziyer gemisi Disney Cruise ilk Avrupa turunda Kuşadası'na da uğrayacak. 5 bin çocuk Efes'te kazı yapıp, Meryem Ana'da hazine avına çıkacak. Yılda iki kez uğrayacak gemiler toplam 1 milyon dolar bırakacak
ABD merkezli ünlü eğlence devi Walt Disney'in 'yüzen Disneyland' diye nitelenen en kruvaziyer gemisi, rotasına Türkiye'yi de aldı. Disney Cruise, ilk Avrupa turunda Ege sahillerine demir atacak. Bugüne kadar Atlantik Okyanusu ve Karayipler'de çocuklu aileleri gezdiren kruvaziyer gemisi ilk kez çıkacağı Avrupa turu için portföyündeki 300 limanı araştırdı. Geminin rotasına aldığı 8 liman arasında İtalyan, Fransız, Yunan şehirlerinin yanı sıra Kuşadası da var. Çocuklu aileleri hedefleyen ve içinde çocuk tiyatrosundan Walt Disney'in özel şovlarına kadar her türlü aktivite bulunan gemi, 2013'te Kuşadası'na iki kere uğrayacak. Gemiyi Türkiye'ye getirmeye ikna eden Tura Turizmin Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Öner, "Bugüne kadar içinde çocukların olduğu birçok gemiye tur hizmeti verdik. İlk defa çocuklara özel bir gemiye tur düzenleyeceğiz. Efes, Meryem Ana gibi birçok yeri onlara özel hazırladığımız programlarla gezdireceğiz" dedi.

Efes'te suni kazı

Kuşadası'nda çocuklar için Efes'te sözde kazı yaptırılacak. Selçuk'ta ise çocukları St John Kilisesi'nde hazine avı oyunu b e k l e y e c e k . Farklı aktivitelerle zenginleştirilen rotanın diğer durakları ise Milet, Didim, Şirince, Tire ve İsa Bey Camii.

Günde 500 bin TL bırakacak

Öner, geminin bir günde en az 500 bin TL'yi Türkiye'ye bırakarak geri döneceğini söyledi. İlk defa Avrupa turuna çıkan gemi genelde ABD ve çevresinde dolaşıyor. 2013'te iki kere Kuşadası Limanı'na uğrayacak geminin 2014'ten sonra sefer sayısını altıya çıkarması planlanıyor. Her gemi 2 bin 500 kişilik kapasiteye sahip.

Editör: TE Bilişim