Temel atma törenine, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Bakanlık yetkilileri, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz ile Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci de katıldı.

Birinci etap proje kapsamında,  Dipkarpaz çıkışından itibaren yaklaşık 3,7 kilometre yol yeniden inşa edilerek, genişliği 3 metreden 8 metreye çıkarılacak.

2,5 milyon TL’ye mal olacak yolun finansmanı Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanacak. Birinci Yol yapım çalışmasının 4 ayda tamamlanması hedefleniyor.

AKÇA: “YOL KALKINMANIN ANA ALTYAPISI”

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça temel atma töreninde yaptığı konuşmada, en kısa sürede birinci etabın ardından ikinci etabın da yapılarak, yolun Zafer Burnu’na kadar tamamlanması dileğinde bulundu.

Akça, Yenierenköy ile Dipkarpaz arasında 8-9 kilometre yol yapıldığını,  geriye kalan kısmının da yapılmasının ihtiyaç olduğunu belirterek,  “İnşallah Zafer Burnu’ndan İskele’ye, Lefkoşa’ya kadar  bir kısmı  bölünmüş  bir kısmı birinci kalitede  tek yol olmak üzere bu bağlantı sağlanır” dedi.

Büyükelçi, yolun kalkınmanın ana altyapısı olduğunu belirterek, Kuzey Sahil Yolu yapıldıktan sonra bu bölgenin geliştiğinin görüldüğünü söyledi.

Akça, Karpaz bölgesinin gelişme zamanının geldiğini, buna Girne Amerikan Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nin öncülük yaptıklarını ve kampüslerini kurmaya başladıklarını kaydetti.

Akça, Karpaz bölgesinde  ciddi kalkınma potansiyeli olduğunu söyledi.

SANER: “2020 HEDEFLERİNİ 2015’E ÇEKTİK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner de,  her ay ülkenin değişik bölgelerinde temel atma törenleri gerçekleştirdiklerini, rehabilite çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Saner, Bakanlığın vizyonu ve Karayolları Dairesi’nin çalışmaları neticesinde, karayollarında  2020 hedeflerini 2015’e çektiklerini söyledi.

Saner, bölünmüş yolsuz ulaşılmayacak nokta kalmaması hedeflerini 2015 yılında gerçekleştirmiş olacaklarını belirtti.

Göreve geldiğinde 124 kilometre olan bölünmüş yol bulunduğunu söyleyen Saner, 2,5 yılda, ihalesi tamamlananlarla birlikte 125,5 kilometrelik  yolu ülkeye kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

“YOL STANDARTLARI VE KALİTE ARTTI, ÖLÜMLER AZALDI”

“Yolların standartlarını yükseltmek için ortaya koyduğumuz kararlılık bizleri çok iyi noktalara taşımıştır” diyen Bakan Saner,  2005 yılında trafik kazasında ölen sayısı 54 iken bu sayının bu yıl 18’e indiğini söyledi.

Saner,  sürdürülen yol çalışmaları ve standartlarını artırılması, korkuluklar ve aydınlatmaların ölüm oranlarının minimum sayıya inmesinde etken olduğunu kaydetti.

Saner, Dipkarpaz-Liman Yolu’nun, özellikle Zafer Burnu ve Apostolos Andreas Manastırı’nı ziyaret edecek turistler için önemli güzergah olduğunu da sözlerine ekledi.





 

 

Editör: TE Bilişim