YAĞIŞLAR MARMARA BÖLGESİ'NDEN BAŞLAYACAK
 
Pazartesi günü öğle saatlerinde Marmara Bölgesi’nde başlayacak yağışların akşam ve gece saatlerinde Marmara’nın doğusu (Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya) ile Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde etkisini artırarak kuvvetli olması, Salı günü ise Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
 
Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının Pazartesi günü yurdun kuzeybatı kesimleri ile doğu bölgelerde 2 ila 4 derece, Salı günü ise yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede(4 ila 8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.
 
SEL BASKINI UYARISI
 
Rüzgar, Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek. Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığının yarın yurdun kuzeybatı kesimleri ile doğu bölgelerde 2-4 derece, salı günü ise yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 4-8 derece azalacağı bekleniyor. Açıklamada, kuvvetli yağışın neden olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, gribal enfeksiyon riskine karşı tedbirli olunması istendi.
 
DİKKAT! FIRTINA GELİYOR
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz açıklarında bugün akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 ( 60-75 Km/s ) kuvvetinde fırtına şeklinde esecek, olan rüzgarın gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz’de fırtına şeklinde esmesi beklendiğini açıkladı.
Editör: TE Bilişim