DİDİM’DE MAVİ KART DÖNEMİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi işbirliği ile Didim Altınkum’da kurulan “Mavi Kart Atık Alım Sistemi” törenle hizmete açıldı.

Kuzeyde Ayvalık’tan güneyde Didim’e kadar uzanan Ege kıyılarında kurulan ilk atık alım sistemi, Didim’deki günübirlik tur teknelerine hizmet vermeye başladı. Didim Altınkum Mavi Kart Atık Alım Tesisi’nin açılışına Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanı Barış Tarım, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Geza Dologh, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Tufan Asrav, Aydın Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Emine Mine Sert, Didim Bot Komutanı Ütğm. Hüseyin Hesapçıoğlu, Güllük Liman Başkanı Türker Kutlu, gezi tekneleri ve su ürünleri kooperatiflerinin yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmaları ve kurdelenin kesilmesinin ardından Sunshine Kamacı adlı tur teknesinden verilen atık ile sistem hizmete açıldı. İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, tesisin anahtarını Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu’na teslim etti.

‘ALTINKUM PIRIL PIRIL KORUNSUN’

Törende konuşan Didim Kaymakamı İskender Yönden, turizmle gelişmeyi hedefleyen Didim için Mavi Kart Atık Alım Tesisi’nin önemine dikkat çekti. Projenin yerel yönetim ve sivil toplum işbirliği ile gerçekleştiğini belirten Yönden, “İşin güzelliği burada. Bu projeyi sivil toplum ile yapıyoruz. Bundan sonra tur teknelerine ‘hizmeti ayağınıza getirdik, sonuçlarını da göreceğiz’ diyeceğiz. Denimizin temiz olması, geleceğe ciddi ve planlı şekilde hazırlanan Didim için çok önemli. Altınkum’u pırıl pırıl koruyacağız ki, buradaki turizm tesisleri çalışsın, insanlar ekmek yesin. Bu tesisi kuranlara ne kadar teşekkür etsek az. Akbük’te ve diğer bölgelerimizde de yeni atık alım sistemlerinin kurulmasını istiyoruz” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Altınkum’daki atık alım sisteminin Ege kıyılarına örnek olacağını açıkladı. Öztürk, “Odamız tarafından temin edilen, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapısı kurulan Mavi Kart Atık Alım Sistemi, Didim’deki günübirlik tur teknelerimize hizmet vermeye başladı. Bu tesis sayesinde denizlerimizdeki kirlilik azalacak. Teknelerimizden kaynaklı oluşabilecek deniz kirliliği kayıt altına alınacak” diye konuştu. Hedefi turizmle kalkınmak olan Didim’in bu tesisle bir çıta daha atlayacağını belirten Öztürk, “Tesisin kurulmasında emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Didim Belediye Başkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Odamızın sorumluluk sahası olan Ayvalık’tan Didim’e kadar olan bölgede kurulmak üzere Mavi Kart Atık Alım Sistemi cihazlarını temin ediyoruz. Sistemin kurulumu ve işletilmesi konusunda ilgili kıyı tesisleri ve yerel yönetimlerle gerekli koordinasyon faaliyetine devam ediyoruz. Yerel yönetimler tarafından altyapı hazırlandıktan sonra, yeni atık alım tesisleri hızla monte edilip, hizmete girecektir” dedi

Editör: TE Bilişim