Didim-Bodrum-Kos Seferleri İçin Harekete Geçildi

Didim Ticaret Odası Kültür Turizm ve Dış İlişkiler Komisyon üyeleri D-Marin Müdürü Ahmet Arıcasoy’u ziyaret etti.

Ziyarette Kos Adası seferleri ile ilgili bugüne kadar ki gelişmeler konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu. Didim Ticaret Odası Kültür Turizm ve Dış İlişkiler Komisyon üyeleri D-Marin Müdürü Ahmet Arıcasoy’u ziyaret etti. Ziyarette Kos Adası seferleri ile ilgili bugüne kadar ki gelişmeler konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu.

Marina Müdürüyle yapılan görüşmelerden sonra Komisyon üyeleri Yeşil Marmaris firmasının yetkilileri ile konu ile alakalı görüşme yapıldı. Bütün bu görüşmeler ışığında komisyon yeniden toplanarak durum değerlendirmesinde bulundu. Gerçekleştirilen görüşme ve toplantıyla ilgili olarak Didim Ticaret Odası Kültür Turizm ve Dış İlişkiler Komisyon yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Didim deniz ticaretinin oluşturulması öncelikle Didim-Bodrum ve Didim- Kos seferlerinin biran önce başlaması aynı zamanda devamlı olabilmesi için gerekli görüşmelerin tamamlanmasına karar verildi. Ayrıca DHL‘de bekleyen Didim gemi yanaşma iskelesi projesinin biran evvel onaylanması için Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere Sayın Büyükşehir ve Didim Belediye Başkanlarının desteği ile özellikle İktidar Partisi ilçe Teşkilatı, İl Teşkilatı ve Bölge Milletvekillerinin desteğini alarak gerekli görüşmelerin sağlanmasına karar verildi. Yine yaptığımız bu güne kadar ki çalışmalarda gördük ki bu konuda kendi göbeğimizi kendimizin kesmesi gibi bir durumla da karşı karşıyayız. Bu nedenle Didim’e Didimliye ait Didim Ticaret Odası’nın önderliğinde kendi yerel işletmemizi kurma çalışmalarını başlatmak ve gerekli görüşmeleri sağlamak noktasında oy birliğiyle karar alınmıştır. Didim Ticaret Odamıza bu konuda tüm halkımızın desteğini bekliyoruz”.

Editör: TE Bilişim