DHL Global Forwarding Türkiye çalışanları, 2008 yılında Asya Pasifik’te başlatılan ve tüm dünyada hızla yankı bulan ‘Global Gönüllüler Günü’ kapsamında İstanbul Zihinsel Engelliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile down sendromlu gençlerle geçtiğimiz dönemlerde iki  gün boyu  bir araya gelmişti. Bu senede 6 Haziran Çarşamba günü İZEV in yıl sonu müsameresine katılacak olan  DHL Global Forwarding çalışanları bu defa da dünya çevre gününde anlamlı yeni bir ekip çalışmasına imzasını atıyor.

Dhl Global Forwarding çalışanlarının katılacağı etkinlik Yarın gün boyunca Büyükada kıyılarında gerçekleşecek. Gün boyunca çevre eğitimi ve sahil temizliğinin yapılacağı etkinlik akşam saatlerine sona erecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan DHL Yetkilileri “ DPDHL tarafından sosyal sorumluluk projeleri için her yıl  fon oluşturuyoruz,  DPDHL  2011 yılında sağlanan fon ile 108 toplum projesi gerçekleştirdi ve yaklaşık 14.700 çalışanımız faal olarak bu projelerde yer aldı. Biz de DGF Türkiye  olarak geçen yıl  düzenlenen Global Gönüllüler Günü  projesi gibi ,başka projeleri de hayata geçirmek istedik. Yıllık plastik üretim ve tüketimi 1950 yılında 1,5 milyon ton iken, günümüzde 230 milyon tona yükselmiştir. Her sene denizlerimize 6 milyon tonun üzerinde çöp girmektedir. Su yüzeyindeki atıkların neredeyse %90'ını plastiktir. Kıyılarda bulunan ölü kuşların %95'inin midesinde, plastik hammaddesine rastlanmıştır. Deniz yüzeyindeki atıklar sebebiyle, 260'tan fazla canlı türünün hayati tehlike ile karşı karşıya olduğu tespit edilmiştir.Denizdeki çöplerin %70'i deniz tabanında birikmektedir. Böyle bir durumda herkesin Çevremizi koruma adına bir şeyler yapılması gerektiğini savunuyoruz. Bu tür etkinliklere bizlerin örnek olması gerektiğini düşünüyoruz ve temiz bir çevre için hep beraber çalışalım diyoruz dediler.

Editör: TE Bilişim