DHL bu kez tutku, hız, teknoloji ve kararlı tutum gibi nitelikler taşıyan açık deniz yelkenciliği için hizmet verecek.

Dünya çapında bir organizasyon ve küresel bir girişim olan Volvo Ocean Race için DHL ayrıntılı ve tam bir lojistik planı tasarlayacak. Bu plan dahilinde yelkencilikle ilgili bütün ekipmanları hava, deniz ve kara yoluyla limandan limana taşıyacak. DHL, yarışın resmi lojistik ortağı olarak yarışmacılıların kargosunun bir yerden alınıp bir sonraki yarış lokasyonuna konteynırlarla zamanında ulaştırılması da dahil olmak üzere yarışın bütün lojistik yönetimini üstlenecek. Hava, deniz ve kara nakliye hizmetlerinin yanı sıra DHL, kargonun gümrükten çekilmesi, depolanması ve nakliyesi gibi tüm süreci takip edecek. DHL ayrıca organizasyon için gerekli olabilecek ve daha önceden planlanmamış kargo nakliye taleplerini de yerine getirecek.

Volvo Ocean Race CEO’su Knut Frostad ‘DHL’i resmi lojistik partnerimiz olarak ilan etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yarış güvenilir bir ortak gerektiriyor ve DHL ile bu eşsiz spor organizasyonu gerçekleştirerek organizasyonun getirdiği lojistik zorlukların üstesinden gelmeyi dört gözle bekliyoruz’ dedi.

Bir sonraki Volvo Ocean Race, İspanya’nın Alicante limanında 2011 yılının sonbaharında başlayarak İrlanda’nın Galway şehrinde 2012 yazında sonlanacak. Dokuz ay sürecek yarış boyunca takımlar dünyanın en zorlu denizlerinde Cape Town, Abu Dhabi, Sanya (Çin), Auckland üzerinden Cape Horn ile Itajai’i (Brezilya) dolanarak Miami, Lizbon ve Lorient’e (Fransa) varacak ve toplam 39.000’in üzerinde deniz mili yol kat edecek. 2011-12’deki yarış bu organizasyonun 11.si olacak.

Editör: TE Bilişim