Rusya’da devrilen petrol platformunda ölü sayısı 16’ya çıktı, kayıp 37 kişiden ümitler kesildi 

Rusya’nın uzak doğu bölgesinde devrilen Kolskaya petrol platformunda ölü sayısı 16’ya çıktı, kayıp 37 kişiden ümitler kesildi. Acil Durum Bakanlığı yetkileri bölgede yaptıkları çalışmalarda boş 4 bot buldu. Arama kurtarma ekipleri iki gündür devam eden çalışmalarda herhangi bir yaşam belirtisine rastlamadı.


Şiddetli fırtınaya rağmen, iki helikopter, bir uçak ve üç gemi ile kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Petrol platformunun devrilmesi sırasında gemide bulunan 67 kişiden 14’ü sağ olarak kurtarılmıştı. Ancak kurtarılan ekipten bazılarının sağlık durumlarının kötü olduğu kaydediliyor.

Rus NTV televizyonuna yaşadıklarını anlatan hastanede tedavisi süren İvan Mişev, platformun devrildiğini gördüğünü söyledi. Mişev, “Bir kratere çarptığımızı ve içine doğru çekildiğimizi düşünerek çok korktum” dedi.

Ulaşım Bakanlığı müfettişlerinden Aleksander Dyomin, kötü hava koşullarına rağmen platformun denize açılmasına izin verenlerle ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Mürettebat yakınları ise çalışanların zorla denize açılmaları için baskı yapıldığını iddia etti. Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan kaptan Aleksander Kozlov’un eşi Lyudmila ilginç iddialarda bulundu. Lyudmila eşinin geçen hafta kendisini telefonla aradığını ve fırtınaya rağmen yola çıkmak için zorlandıklarını söylediğini ifade etti. Kozlov eşine platformun devrilmesinden korktuğunu da söylemiş.

Mürettebatın büyük çoğunluğunun yaşadığı kent Murmansk da yas günü ilan edilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

70 metrede uzunluğunda ve 80 metre eninde olan platform 1985’de Finlandiya’da üretilmişti. Platform son olarak Rus enerji devi Gazprom için çalışmalarını sürdürüyordu.

 

Editör: TE Bilişim