Devin gözü Ali Kibar'ın limanında
 
Avrupalı kamu fonlarının İskenderun Limanı'na ortak olmasının ardından devler rotasını Akdeniz'e çevirdi. Hollandalı TIL Kibar Holding'in İskenderun'daki Assan Port'una ortak olmak için masaya oturdu

Yabancı şirketlerin Türkiye'deki yeni gözdesi limanlar oldu. Avrupalı kamu fonlarının kurduğu Inframed'in İskenderun Limanı'na ortak olmasının ardından kıtadan bir başka dev daha rotasını Akdeniz'e çevirdi. Hollanda merkezli dünyanın en büyük altıncı konteynır liman işletmecisi Terminal Investment Limited (TIL), Kibar Holding'in limanı Assan Port'a ortak oluyor. Kibar Holding'in 2010'da devreye aldığı İskenderun'daki Assan Port için Kibar Holding'le masaya oturan TIL, Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu, Şirketin hedefi limanın bir kısım hissesini satın alarak, ortak girişim kurmak. 

150 MİLYON $'A YAPILDI 
 
Kibar Holding'in 3 yıl önce İskenderun Körfezi'nde hizmete açtığı Assan Port, 150 milyon dolarlık yatırımla kuruldu. Akdeniz'in üçüncü konteynır limanı olma özelliğini taşıyan Assan Port'ta gemi operasyonlarında hizmet vermek üzere, ikisi 150 ton, ikisi 100 ton kaldırma kapasiteli 4 adet rıhtım vinci bulunuyor. Assan Port, 500'e yakın kişiye de istihdam sağlıyor. ABD'den Singapur'a 18 ülkede 23 limanı işleten TIL, Türkiye'de Marport ve Asyaport ile operasyonlarını yürütüyor. 
Editör: TE Bilişim