Transjet denizcilik firması Türkiye’de hatta Dünya’ da kendi sektöründe bir ilki gerçekleştirdi. Yürüyerek 450 tonluk bir vinç bir açık deniz römörkörüne yüklendi.

Projenin başında uzun yıllardır denizcilik sektörünün birçok dalında tecrübe sahibi olan Gökhan AKAR bulunuyor. Aynı zamanda kendisi de Makine Mühendisi olan ve operasyonun tüm aşamalarında ve ekibin başında bulunan Gökhan Akar Konuyla ilgili aşağıda ki bilgileri verdi.

Firma, sahibi olduğu Türk Bayraklı açık deniz destek ve açık deniz römörkörü  ‘ VOS ATLANTICO’ isimli deniz aracı ile Mersin limanında bulunan yaklaşık 450 ton ve 35 metre vinci başarılı bir şekilde İzmit- Dil ovası iskelesine taşınmasını sağlayarak başarısını ve gücünü ispatladı.

‘VOS ATLANTICO’ sahip olduğu özellikleri sayesinde Türkiye içinde ki Liman ve Lojistik Firmalarının Önemli bir sorununa çözüm getirdi.

Yükleme taşıma ve tahliye tam içerikli sigorta güvencesi ve kapsamında firmanın gemisinin özellikleri ve yeterlilikleri ile birlikte yükleme, taşıma ve tahliye ile birlikte tam bir sigorta güvencesinin sağlanması yük sahiplerine ayrıca bir rahatlık sunmuştur.

Limanlarda bulunan devasa büyüklükte ki iş makinaları ve liman vinçlerini demonte edilmeden taşınmasını sağlayan deniz aracı ile firma sahiplerinin işi kolaylaştı.

Bu taşımacılık organizasyonunda; stabilite ve similasyonda SETA GEMİ MÜHENDİSLİĞİ ve Acente ve Boğaz geçiş işlemleri TRANSBOS tarafından organize edilmesi ile birlikte tüm yükleme ve operasyon planları Sn. Kaptan Mustafa CAN tarafından yapılmıştır. Tüm operasyon Haşmet Öz Orion experlik adına yapmıştır. Mersin Liman yetkilileri tarafından sıkı bir denetimden geçmiştir. Ayrıca MARSH sigorta tarafından sigortalanmıştır.

Seyir esnasında gemi 6 kuvvetinde fırtına ile boğuşmasına rağmen Kaptanı Mümin Şahin ve Baş mühendisi Akif Bezirci’nin yerinde müdahaleleri ile salimen İzmit e kadar getirmiştir.

Transjet  Firmasının denizcilik ve lojistik sektörüne bu özelliklere sahip olan bir deniz aracı kazandırmış oldu.

 

 

Editör: TE Bilişim