Dev Uçak Sulara Gömüldü

Türk Hava Kuvvetlerine hizmet veren ve emekliye ayrılan C-47 Dakota tipi nakliye uçağı, dalış turizminde kullanılması amacıyla, 12. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Antalya'nın Kaş ilçesinde batırıldı.

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Hava Lojistik Komutanlığı Kayseri Hava İkmal Komutanlığınca hurdaya çıkarılan ve dalış turizmine hizmet vermesi amacıyla Kaş Kaymakamlığına hibe edilen nakliye uçağı, Türk Hava Kuvvetleri Kartal Vakfının katkılarıyla, tırlarla parçalar halinde Kaş'a getirildi.

Burada monte edilen, kanat uzunluğu 30, kuyruktan kokpitine kadar uzunluğu 20 metre olan uçak, Kaş Kaymakamlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı gözetiminde yapılan batırma işlemi öncesinde, vinç yardımıyla kaldırıldı ve Anemo adlı tekneye bağlanan halatlarla denizin 100 metre açığına çekildi. Uçak, Kaş'taki dalış okullarında görevli 5 dalgıcın yönlendirmesiyle, 7.5 metre derinliğe tekerlerinin üzerinde batırıldı.



1.5 saatte batırıldı

Yaklaşık 1.5 saat süren batırma işlemini Kaymakam Süleyman Yılmaz, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ve vatandaşlar karadan, teknelerle tur yapan yabancı turistler de denizden ilgiyle izledi.

Editör: TE Bilişim