Dev Marina Projesinde Geri Sayım Başladı

Tuzla Marina, Venedik benzeri tasarımı, oteli, AVM'si, dev akvaryumu, kültür ve eğlence mekanları ile İstanbul'un cazibe merkezi olacak.

Tuzla'da arsa ve konut değerlerini şimdiden artıran, 2015 mayıs ayında açıldığında bölgede ciddi istihdam sağlayacak Tuzla Marina, Venedik benzeri tasarımı, oteli, AVM'si, dev akvaryumu, kültür ve eğlence mekanları ile İstanbul'un cazibe merkezi olacak.

Hava kamerası "quadcopter"la Tuzla Marina inşaatını inceleyen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, bölgede 6 noktada çalışmaların sürdüğünü, projenin yüzde 80'inin tamamlandığını söyledi. Proje için deniz altında bir yılı aşkın süredir ciddi bir çalışma yapıldığına dikkati çeken Yazıcı, altyapı çalışmalarında toplam 90 kilometre kazık çakıldığını anlattı.

Dolgu üzerinde hiçbir yük olmayacağını vurgulayan Yazıcı, binaların tamamen kazıkların üzerine yapılacağını kaydetti. Yazıcı, marina için dolgu işlemlerinin, kazık, denizaltı ve mendirek altı çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, "İlgili firmayla da görüştük. İnşallah 2015 yılının mayıs ayında Tuzla Marina'nın açılışını yapacağız" dedi. Yazıcı, projenin alışveriş, eğlence, marina, balıkçı barınağı, otel, konaklama, akvaryum ve vahşi hayvanların sergilendiği alanları olması nedeniyle dünyada bir ilk olduğunu vurguladı.

Marina içinde akvaryum ve minimize edilmiş hayvanat bahçesi olacağına da dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti: "Dünyada bu kompleksin bir örneği yok. Marinada 100 metrelik bir akvaryum olacak. Antalya'daki kadar büyük bir akvaryumun yapılmasını planlıyoruz. Hayvanat bahçesi değil ama dünyanın en zehirli yılan, kurbağa gibi hayvanların ve cinslerin olduğu, sergilendiği de bir alan olacak. Bu hayvanların hepsini de bu işi yapan ilgili yerlerden temin edilecek."

Marinanın bölgeye ekonomik anlamda çok büyük katkısı olacağına da değinen Yazıcı, şu bilgileri verdi: "Marina tamamlandığında ilk aşamada bölgede 2 bin 500- 3 bin kişilik ciddi bir istihdam kaynağı olacak. Marinayla beraber ilçede arsa ve daire değerleri yükselişe geçti. İlçedeki arsa değerleri 4 misline çıkmış durumdadır.Marina, bittiğinde Maliye Bakanlığının çok ciddi geliri olacak bir proje."

Editör: TE Bilişim