Dev gemi Marmaris'te  

İTALYAN kruvazör devi ‘Costa Şirketler Grubu'nun 5 yıldızlı gemisi ‘Costa Mediteranea’ 2 bin 700 Avrupalı turisti ile Marmaris Limanı'na demirledi.

Önümüzdeki yıl 27 sefer yapması planlanan ‘Costa Mediteranea’, bu yıl ilk defa Marmaris'e geldi. Sabah saatlerinde Marmaris Limanı'na demir atan 5 katlı, 292 metre uzunluğunda, 32 metre eninde, toplam 2 bin 700 yolcu kapasiteli gemide, 1067 kabinin, 742'sinde özel balkon bulunuyor.

2 restoran, 12 bar, büfe, tiyatro salonu, balo salonu, 2 katlı disko, casino, alışveriş merkezi bulunan gemide, dört havuz, 4 jakuzi, 1 jimnastik salonu, 1 fitness merkezi de yer alıyor. Mimar Joe Farcus tarafından 12 ve 13'üncü yüzyılın asil İtalyan saraylarından esinlenerek iç donanımı tasarlanan gemideki 12 güverteye verilen adlarda ise Akdeniz mitolojisinin tanrı ve tarıçaları ile perilerinden esinlenildi.

Gemiyle gelen turistlerin bir bölümü, Dalyan ve Köyceğiz turlarına katılırken, bir kısmı Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde kafeterya ile restoranları doldurdu. Kapalı Çarşı sabah saatlerinde gemi yolcuları ile hareketli saatler yaşadı. Marmaris'e inen bin 200 yolcu hedyelik eşya dükkanlarından alışveriş yaptı. Lüks yolcu gemisi akşam saatlerinde Rodos'a gitmek üzere yola çıkacak.

 

 

Editör: TE Bilişim