Dev 'deniz örümceği' 

Taşımacılıkta Örümcek Devri başlıyor 

Geleceğin aracı olarak tanıtılan örümcek gemi 12 kişiyi 8046 km boyunca taşıyabiliyor


Bond filmlerinden fırlamış gibi duran bu araç eğlence için değil, yolcu taşımacılığı için tasarlandı.

Wave Adaptive Modular Vessel - WAM-V, 12 kişi taşıma ve 8046 km yol gidebilme özelliklerine sahip. İki dev şişirilebilir tüp üzerine kurulu sistem için, tasarımcıları "bu sistem aracın dalgalarla 'dans' etmesini sağlıyor" dedi.


Sadece iki insanın ekip olarak rahatlıkla idare edebileceği söylenen örümcek şekli tasarlanmış 30m 48 cm uzunluğundaki araç 5000 mil (8046 km) ve üzeri seyahatler için biçilmiş kaftan.

Proteus adı verilen ve dizelle çalıştırılan bu sistemin en iyi yanının ise, benzin kapasitesinin kendi ölçülerindeki tüm benzerlerinden inanılmayacak derecede düşük olduğu söyleniyor.

Amerikan Deniz Kuvvetleri Geliştirme Ekibi tarafından tasarlanan ve 12 kişi taşıma kapasiteli aracın gelecekte lüks geziler, dalma araçları ve yolcu taşımacılığı için kullanılacak en iyi sistem olduğu söyleniyor.


Proteus gibi olan ama 50 kişi taşıma kapasitesi olacak olan araçların da üretimine başlanmış bile. WAM-V sisteminin, denizcilikte çığır açacak bir gelişme olduğunu vurgulayan araştırma ekibi, esnekliği ve ergonomisi nedeniyle son derece kullanışlı olan bu aracın açık denizlerde de rahatlıkla kullanıbileceğini söylüyorlar.

Şişirilebilir tüpleri sayesinde su üzerinde içindekileri rahatsız etmeyecek bir sistemi var Proteus'un. Botun ana yapısı, titanyum ve alüminyumdan inşa edilmiş ve eklemleri ikiz gövdelere yaylar ve amortisörlerle beraber bağlanmış.

2000 galon yakıt yüklü haliyle 12 ton çeken örümcek araç için tasarımcıları, tıpkı küçük bir deniz motoru kadar kullanışlıdır diyor. 

 

Editör: TE Bilişim