Suriye'ye yapılan misillemenin detayları belli oldu. Misilleme, havadan değil karadan yapılmış.

Şanlıurfa'nın Akçakele ilçesine Suriye tarafından düşen ve 5 kişinin ölümüne yol açan top mermisinin ardından Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları, Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı. Uçaklar, vurulacak hedeflerin koordinatlarını belirledikten sonra bu hedefler top atışıyla vuruldu.

Edinilen bilgiye göre üsten saat 18.00 sıralarında 'acil emir'le silahlı olarak havalanan 5 F-16 savaş uçağı ile Malatya 7'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan RF-4E keşif uçakları, Türkiye-Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı. Suriye hava sahasını ihlal etmeyen savaş uçakları, Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan askeri hedefleri belirledi. Belirlenen askeri hedeflerin koordinatları da tespit edilerek hedefler ve koordinatlar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bildirildi.

Türk savaş uçaklarının Suriye'de belirlediği hedefler, daha sonra sınırdaki birlikler tarafından top atışı ile vuruldu. Atışlar, yüksek hassaslığa sahip T-155 Fırtına obüsleri tarafından vuruldu. 8 ila 25 kilometre arasında değişen menzilde etkili olan bu obüsler, hedefleri yüksek hassaslıkla vurabiliyor. Tank üzerine yerleştirilen ve kundağı motorlu obüs olarak adlandırılan sistemlerden Kara Kuvvetleri enanterinde toplam 150 adet bulunuyor. Bu obüsler, Güneydoğu'daki operasyonlarda yoğun olarak kullanılıyor.

Askeri yetkililer, şu ana kadar Suriye'ye havadan bir operasyon düzenlenmediğini belirterek "Belirlenen hedefler sadece karadan yapılan top atışı ile vuruldu" dedi.
Editör: TE Bilişim