Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir girişimci, destekleme programı ile kurduğu tesisle günde 20 bin yumurta üretimi yapıyor.

İbrahim Beyazıt adlı girişimci 5 yıl önce bölgede istihdam ve üretim amaçlı destekleme programları ile tesis kurdu. Beyazıt Yumurta adını verdiği, toplam 7 bin metrekare arsa içerisinde 2 bin metrekare kapalı alanı olan modern tesis içerisinde günde 20 bin adet yumurta üretimi yapılıyor.

Çevre il ve ilçelere pazarlanan yumurtalar Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın son yönetmeliği ile yumurtalar üzerine işletme numarası, üretim tarihi yazılarak piyasaya sürülüyor.

Tesis Sahibi İbrahim Beyazıt, "Yaptığımız çalışmalar ile ilçedeki işsizlik sorununa da bir nebze olsun katkı sağladığımıza inanıyoruz." diyor. Kendi kurduğu şirkette son teknolojik ürünler ile çalışma yapan Beyazıt, kendi yanında 5 kişiyi istihdam ediyor. Yaptığı üretimle Ağrı ve çevre, il, ilçelere satış gerçekleştiriyor.

20 bin tavuğu olan İbrahim Beyazıt, "Burada 20 bin tavuk var. Günde 18 ile 20 bin arasında yumurta üretimi yapmaktayız. 5 yıl önce burayı kurdum tabi o zaman piyasada yumurtaya ciddi bir ihtiyaç vardı. Bizimde seyrimiz ihracata bağlı. İhracat olursa üretimimiz ve satışlarımız iyidir. İhracat olmadığı zamanda fiyatlar çok düşmekte. Bazı zamanlarda zarardan kurtulamıyoruz. Borsaya bağlı olarak fiyatlarımız yükselip, düşmekte. Ürettiğimiz yumurtaları Ağrı merkez, ilçelerine, Iğdır'a ve Van ilinin bazı ilçelerine satmaktayız." ifadelerini kullanıyor.

Yumurta tüketimi noktasında vatandaşları uyaran Beyazıt, "İnsanlarımız yumurta tükettikleri sırada özellikle yumurta üzerinde imal tarihi ve işletme tarihinin olmasına çok dikkat etmeleri lazım. Zaten üretilen her yumurtanın üzerinde imal tarihi ve işletme numarası üzerinde olur." diye bilgi veriyor.Cihan
Kaynak: cha