Dentur Avrasya, yeni gemileri için Scania’yı seçti

İstanbul ulaşımında deniz yolu ile alternatif yaratan DENTUR Avrasya Grup, Scania deniz motorları ile güçlendirdiği yeni gemileri ile yolcularına daha hızlı ve güvenli yolculuklar yaşatacak.

Geniş ürün gamı ile her türlü pilot ve hizmet gemilerinin ihtiyaçlarını karşılayan Scania Deniz Motorları, deniz ulaşımının önemli işletmesi DENTUR Avrasya Grup’un çözüm ortağı oldu. Yapılan anlaşma çerçevesinde 13 litrelik 400 beygir gücünde Scania Deniz Motorlarının, DENTUR Avrasya Grup’a teslim edilmek üzere sözleşmesi imzalandı.

Scania ve DENTUR Avrasya Grup arasında gerçekleşen imza törenine Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Scania Endüstriyel ve Deniz Motorları Satış Müdürü Mert Benli, DENTUR Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, DENTUR Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şişman, DENTUR Avrasya Grup Ulaşım Danışmanı Prof. Dr.Mustafa Ilıcalı katıldı.

“Yeni gemilerimiz ile standartları yükseltiyoruz”

DENTUR Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül İstanbul halkına modern tasarımlı engelli dostu gemileri ile daha çağdaş, hızlı, güvenli ve konforlu hizmet vermeyi amaçladıklarını, İstanbul trafiğini azaltmak, denizin toplu ulaşımdaki payını artırmak için 14 adet ‘’double ended’’ yeni gemi yaptıklarını kaydederek şunları söyledi; “Trafiğin çevreye olan olumsuz etkisini azaltmak için İstanbul siluetine uygun tasarlanmış, modern hatlara sahip yeni nesil gemilerimizde sessiz ve emisyon oranı düşük çevreci motorlar kullanmayı planladık. Yeni teknelerimizin özgün tasarımları yakıt ekonomisine önemli katkılar sağlarken, Scania deniz motorları ile bu tasarrufu daha da arttırmayı hedefliyoruz.Yeni motorları sadece yeni teknelerimizde değil, tüm filomuzda kullanmayı planlıyoruz. Böylelikle Boğaz’da çalışan tüm teknelerimiz en modern teknolojiye sahip olarak, yolcularına keyifli yolculuklar yaşatacak.”

Editör: TE Bilişim