Denizi olmayan Denizli'de doktorların ardından tekstilci işadamı da tekne yapmaya başladı. Hobi olarak işe başlayan işadamı, işlerinin yoğunluğundan arta kalan zamanlarda motor yat, gezi ve sürat teknesi için ter döküyor.

Denizli'de Denkateks Yönetim Kurulu Başkanı ,Cevat İnceoğlu, fabrikalarının yanı sıra bu sefer de hobi olarak başladığı tekne işine sarıldı. 50 yaşındaki 2 çocuk babası Denizlili işadamı İnceoğlu, tekne tutkunu olduğunu ve boş zamanlarında tekne yapmak için kolları sıvadığını söyledi. 20 yıllık tekstilci, hobisinin yanı sıra arkadaşının söylemiyle de hareket ettiğini ifade ederek, "Benim teknem var ve tekneyi çok seviyorum. Hobi olarak da bir tekne yapmaya karar verdim ancak şimdi hala yapmakta olduğum 11 tekne ile uğraşıyorum. Tabiki bu işten arta kalan zamanlarda oluyor" dedi. 

Eylül'de Gökova'da Denize İnecek

Bu yılın Ocak ayında tekne yapmaya başladığını ve neredeyse dış cepheleri bitirdiğini kaydeden Cevat İnceoğlu, "11 tane 5 değişip kalıpta tekne yapacağız. Bunlar 9,5 metre ebatında motor yat, 6.80 metre uzunluğunda sürat teknesi ve 4.60 ve 5.40 metre arasında değişen gezi tekneleri olacak. 4 kişilik ekiple teknelerin dış cephesini fiber ve polyester olarak yaptık. Bu tekneler yüz bin eurolara mal olacak. Tekneleri Eylül ve Ekim ayları gibi tamamlayıp Gökova'da indirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

Bu İşe Yatırım Yapacaklar

Ekonomik imkanlar ve işten çok vakit kalmaması nedeniyle tekne yapımının uzadığını belirten işadamı İnceoğlu, "Hobiden ziyade bu işi yatırıma taşımayı düşünüyoruz ancak bunu ilk ürünlerimizden sonra göreceğiz" dedi. Tekne tutkunu olduğunu her defasında yineleyen Cevat İnceoğlu, "Denizli'de doktorlar tekne yapmış onları tebrik ediyorum. Biz de yapıyoruz. Çok lüks olmamak kaydıyla teknelerimizi tamamlayıp kamuoyu ile de paylaşacağız" açıklamasını yaptı. 

Kızıl Ordu'ya Kumaş Üreten Fabrikayı Almışlardı

Cevat İnceoğlu, Rusya'nın tekstil kenti olarak bilinen Ivanova'da, 1887 yılında, Çar 2'nci Alexander Dönemi'nde kurulan ve 2'nci Dünya Savaşı'nda Kızıl Ordu'ya kumaş üreten tekstil fabrikasını iki yıl önce almıştı. İşadamı, 1989 yılından bu yana atıl durumdaki 27 bin metrekaresi kapalı toplam 72 bin metrekarelik alandaki fabrikayı faaliyete geçirerek, 'Antalya Home' markasıyla ev tekstili üretimine başladı. Rusya pazarından pay almayı hedefleyen fabrikada, konfeksiyon ve ambalaj bölümleri kurulup, 150 kişi istihdam edildi. Fabrikada üretilecek çarşaf, nevresim ve havlu gibi ev tekstil ürünleri Ruslar'ın Türkiye'de en sevdiği kentlerden Antalya'dan esinlenilerek 'Antalya Home' adıyla iç pazara sunuldu. 

Doktorlar da Tekne Yapmıştı

Denizli'de de bir süre önce Er-Pa Özel Sağlık Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Bahadır Savaş ve doktor arkadaşları, ameliyatlardan ve işlerinden arta kalan zamanlarda tekne yapmıştı. Maaşlarından biriktirdikleri parayla tekne yapan doktorlar, tekneyi geçtiğimiz aylarda Alaçatı'da deniz ile buluşturmuşlardı.

 

Editör: TE Bilişim