Denizlerin “Mücevheri” MSC Preziosa İstanbul’da

Türkiye’de 2005 yılından bu yana Arkas Holding ortaklığı ile faaliyet gösteren MSC Cruises filosunun mücevherlerden ilham alan yeni gemisi MSC Preziosa Türkiye çıkışlı turlarına başladı İsim annesi Sophia Loren olan Avrupa’nın en büyük kruvaziyer gemisi MSC Preziosa, 9 Nisan Çarşamba günü İstanbul’a ilk defa uğrak yaparak Türk yolcularını aldı.

Geminin İstanbul’a ilk defa gelişi nedeniyle düzenlenen gemi tanıtım davetine TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, geminin kaptanı Guiliano Bossi, İstanbul Liman Başkanı Hüseyin Gani Aygün ve Vali Yardımdısı Emin Çolak ile basın mensupları ve seyahat acente yetkilileri de katıldı. Her Hafta İstanbul ve İzmir’den hareketle Ege ve Adriyatik seyahati Deniz üstünde tek parçadan oluşan en uzun su kaydırağı Vertigo gibi çocukların aklını başından alacak yeniliklerin olduğu dev gemi MSC Preziosa, yaz sezonu süresince her hafta İstanbul ve İzmir çıkışlı Ege-Adriyatik turunu yapacak. MSC Preziosa gemisi 09 Nisan – 29 Ekim tarihleri arasında her Salı İzmir’den ve her Çarşamba İstanbul’dan yolcularını alarak Dubrovnik, Venedik, Bari, Katakolon, İzmir ve İstanbul rotasını izliyor. 2013 yılında 23 bin Türk yolcuyu ağırlayan MSC Cruises Türkiye’nin 2014 hedefi 25 bin Türk yolcu ağırlamak. MSC Cruises bu yıl Türkiye’ye 200 bin turist getirecek MSC Preziosa gemisi, yıl boyunca toplam 30 sefer uğrak yapacağı İzmir ve İstanbul’a 180 bin turist getirecek.

MSC Preziosa’nın düzenli uğraklarına ek olarak MSC Cruises filosunun diğer gemilerinin de dönem dönem yapacağı uğraklarla Türkiye’ye yıl boyunca getireceği kruvaziyer yolcusu sayısı 200 bini bulacak. Yıl Boyunca Uygun Fiyatlar MSC Preziosa gemisi ile 1 hafta tam pansiyon konaklamalı Ege-Adriyatik turunun kişi başı fiyatları 549 Avro’dan başlayan rakamlar ile sunuluyor. MSC Cruises çocuklarının aileleriyle bu muhteşem deneyimi rahatça paylaşabilmesi için ebeveynleriyle aynı kabinde 18 yaşından küçük iki

çocuğun sadece liman vergileri ödeyerek geziye katılmalarına olanak sağlıyor. Türkçe Hizmetler MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, gemiyi tanıttığı toplantıda Türkçe hizmetlerin, özellikle ilk defa gemi yolculuğuna çıkacak olan yolcular için önemine değinerek “Amerika’da ve Avrupa’da uzun yıllardır yerleşmiş olan gemi seyahatleri artık Türkiye’de de tatilcilerin ve gezi severlerin planlarında yer alıyor. Her gün başka limanda uyanarak hem dinlenmek hem farklı ülke ve şehirler görmek isteyenlere gemi seyahatleri pek çok alternatif sunuyor. MSC Cruises olarak, yolcuların rahatlığı ve keyifli bir seyahat geçirmeleri amacıyla, diğer gemilerde olmayan birçok Türkçe hizmeti gemilerimizde uyguluyoruz. Yolcularımıza Türkçe rehber eşliğinde turlar, gemide çeşitli alanlarda hizmet veren Türk personel, Türkçe menü, günlük Türkçe program, Türk TV kanalı, Türk kahvaltı tabağı, Türk kahvesi, rakı, tavla gibi ayrıcalıklı hizmetler sunuyoruz.“ dedi. TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise “Sabah uyandığımda, Karaköy Limanı’na gemi yanaştığını gördüğümde çok mutlu oluyorum. Bugün benim için güzel bir gün. MSC Preziosa gemisi bugünden başlayarak her Çarşamba İstanbul’a gelecek. Bu gemilerin gelişi turizm adına çok sevindirici. Gönül ister ki 365 gün İstanbul’a bir gemi gelsin”dedi. Platinum Tiyatrosunda canlı gösteri MSC Preziosa’da yer alan 1.600 kişilik Platinum Tiyatrosu’nda , yolcular her akşam farklı bir şov izleyebiliyor. Broadway şovu benzeri etkinlikler olan bu büyüleyici görsel şölenler, MSC Cruises yolcularına seyahatleri boyunca her akşam iki farklı oturum ile sunuluyor. MSC Preziosa’nın İstanbul Limanı’na İlk Geliş Töreni etkinliği dolayısıyla Avatar filminden esinlenilen Pandora isimli şovu davetlilere sunuldu.

SADECE MSC PREZIOSA’da 4 bin 345 yolcu ve 1.390 mürettebat taşıyan MSC Preziosa; 333 metre uzunluğunda ve 68 metre yüksekliğinde. Geminin yapımı için 30.000 ton çelik, 300 km boru 1.800 km elektrik kablosu kullanılmış ve 3.2 milyon saat çalışılmış. Vertigo: dalgaların üstünde tek parçadan oluşan en uzun su kayağı Heyecan arayanlar en üst güvertede bulunan MSC Cruises’ın bugüne kadar sahip olduğu en uzun su kayağı VERTIGO’yu deneyebilir. Vertigo ayrıca dalgaların üstündeki tek parçadan oluşan en uzun su kayağı. 13 metre yüksekliği, 900 mm çapı ve 120 metre boyunca uzanan muhteşem burgular ve dönüşlerle, gövdesinde ışığı yakalayarak flaş etkisi yapan yarı saydam renk geçişleriyle, geminin kenarının üzerinde dokuz metre boyunca uzanan şeffaf parçasıyla vesaniyede ortalama 6 metre kayma hızıyla, Vertigo heyecan verici bir macera yaşatıyor. (18. Güverte) Denizdeki ilk Eataly restoranları MSC Preziosa, Oscar Farinetti tarafından “Yavaş Yemek” Slow Food felsefesinin ilkeleri ışığında kurulan Torino merkezli sevilen bir restoranlar zinciri olan Eataly restoranlarının denizde yüzen ilk ikisine ev sahipliği yapıyor.

Konukların en iyi İtalyan yemeklerini yiyebileceği, satın alabileceği ve tanıyabileceği 115 koltuklu EATALY RESTORAN şık, minimalist alanıyla Eataly’nin orijinal konseptini yansıtırken yalnızca akşam yemekleri sunan 30 koltuklu özel RISTORANTEITALIA her akşam yenilenen, çok kaliteli bir menü sunuyor. (7. Güverte)

Editör: TE Bilişim