Denizlerin Ferrari’si olarak tanınan İtalyanların ünlü yat markası Ferretti Çinli oluyor. Çinli makine üreticisi Shandong Heavy Industry Group’un Ferretti’nin çoğunluk hissesi için yaklaşık 500 milyon dolar ödemeye hazırlandığı belirtiliyor. Reuters’ın haberine göre anlaşma salı günü imzalanacak. Brigitte Bardot’dan Sophia Loren’e bir çok yıldızın sahibi olduğu Ferretti’nin Türkiye’deki müşterileri arasında ise Ferit Şahenk de var. 10 metreden 85 metreye kadar lüks tekne üreten Ferretti’nin en bilinen yan markaları arasında Riva ve Pershing de bulunuyor. Ferretti Pershing’in 2012 modelinin fiyatı 11.5 milyon dolara yakın.

Reuters’a bilgi veren bir kaynak Ferretti’ye hâkim hisse için ödenecek paranın 500 milyon dolar civarında olacağını söyledi.

Ünlü markaları topluyorlar

Çin hükümetinin Avrupa ve ABD’nin ünlü markalarını satın alma yönünde Çinli şirketleri teşvik ettiği biliniyor.  


Çinli Geely 2010 yılında Ford’dan İsveçli Volvo’yu satın almıştı. 2004 yılında da IBM’in kişisel bilgisayar işleri Lenovo’ya satılmıştı. Çinliler iflas bayrağını çeken İsveçli otomobil markası SAAB ile de ilgilenmiş ancak bir anlaşma gerçekleşmemişti.


İnşaat ve tarım makineleri yapan Shandong Heavy şirketinin İtalyan Ferretti ile temmuz ayından beri görüştüğü belirtiliyor. 685 milyon euro civarında borcu bulunan Ferretti’nin Çinli şirkete hisse satışının ardından borçlarının 116 milyon euro’ya düşeceği, şirketin nakit hesabına da 180 milyon euro gireceği hesaplanıyor.

11.5 milyon dolara da var

Sophia Loren’den Ferit Şahenk’e kadar bir çok ünlü ismin ilgisini çeken Ferretti’nin yan markaları Riva ve Pershing. Pershing’in 2012 modellerinin fiyatı 11.5 milyon dolar civarında

Editör: TE Bilişim