"Denizle barışık bir toplum değiliz"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak; "Turizm ve lojistik alanında denizden yeterince yararlanmıyoruz" dedi.

Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol ve yönetim kurulu üyelerini makamında konuk eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, “Başta Antalya Limanı olmak üzere, bölgemizde yapılacak yatırımlarla deniz turizminden ve deniz ticaretinden daha fazla pay alabiliriz. ATSO olarak önümüzdeki dönemde bu konu önceliklerimiz arasında olacak '' dedi.

DTO Antalya Şube Başkanı Erol ve yönetim kurulu üyeleri, ATSO nun yeni başkanı ve yönetim kuruluna nezaket ziyaretinde bulundu. ATSO Başkanı Budak ın denizi seven bir kişi olduğunu vurgulayan DTO Başkanı Erol, “Çetin başkanın, su altı sporlarına ve denize olan ilgisini biliyoruz. Dolayısıyla denizciliğin sorunlarını da çok iyi bilen birisi '' dedi.

Antalya da denizcilik sektörü hakkında bilgi veren Erol, Türkiye de turizm gelirleri içinde deniz turizminin payının yüzde 15 dolayında olduğunu, 9 milyon turist ağırlayan Antalya nın deniz turizmi konusunda geri planda kaldığını söyledi.

Antalya Serbest Bölgesi nde yat inşaa sektörünün geliştiğini belirten Erol, Manavgat ta ihtisas Organize Sanayi Bölgesi ya da Yat Yapım ve Çekek Yeri nin kurulması halinde sektörün ivme kazanacağını kaydetti.

Antalya da Kaş-Gazipaşa arasındaki 640 kilometreyi kapsayan bir Kıyı Master Planı hazırlamak için çalışma başlattıklarını da belirten Erol, “Master plan hazırlamak kolay iş değil. ATSO Antalya nın lokomotifi. Sizin fikirleriniz bizim için çok önemli. Bu konuda birlikte çalışabiliriz '' diye konuştu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ise, “Antalyalı olup denizi sevmemek mümkün değil. Denizimiz hem turizm için hem de kentimiz için önemli bir zenginliğimiz '' dedi.

Antalya nın deniz turizminden daha fazla pay alması gerektiğini ifade eden Budak şunları kaydetti;

“Biz denizle barışık bir toplum değiliz. Özellikle turizm ve lojistik alanında denizimizden yeterince yararlandığımız söylenemez. Başta Antalya Limanı olmak üzere, bölgemizde yapılacak yatırımlarla deniz turizminden ve deniz ticaretinden daha fazla pay alabiliriz. Antalya da bütün kurumların ortak çalışması, önemli bir sinerji yaratır. ATSO olarak önümüzdeki dönemde bu konu önceliklerimiz arasında olacak. ''

Editör: TE Bilişim