5 KITANIN DENİZCİLERİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

1. ULUSLARARASI DENİZKIZI KONGRESİ, 21 - 25  Mayıs 2010 tarihleri arasında Ataköy SHERATON Otelde PİRİ REİS Üniversitesi ve DÖDER (Denizcilik Öğrencileri Derneği) ortak organizasyonu olarak gerçekleştirilecek.
 
 Kongreye yurt dışından Denizcilik, Gemi İnşaatı, Deniz İşletmeciliği, Deniz Bilimleri gibi tüm Denizcilik  Eğitim Disiplinlerini içeren 5 Kıtanın tüm tanınmış Üniversitelerinin her birinden  4 Öğrenci ve 1 Öğretim Üyesi davet edildi. Davetlilerin uçak masraflarının %15 i Ana Sponsorlardan biri olan THY tarafından karşılanırken, kongrenin şehir içi ulaşımı İDO tarafından karşılanacak, Konaklama ise kongre boyunca  ATAKÖY MARİNA OTEL ve KAYA RAMADA PLAZA Otellerinde olacak olup  tüm konaklama ve yemek masrafları diğer Ana Sponsor olan ve konaklama masraflarına kısmen destek verecek olan IMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından desteklenecek.

Dünya’ya Türkiye’den Bildiri Yayınlanacak
 
Kongrenin Ana Amacı ; Dünya Denizcilik Eğitimi için bir mihenk taşı olarak kabul edilmekte olan  yeni IMO - STCW 2010 Kurallarının  21 Haziran 2010 tarihinde MANİLA , FİLİPİNLER de yapılacak olan tarihi  Kongre ile Dünyada resmen uygulanması için ilan edilmesinden önce , TÜRKİYE de BİR İLK i gerçekleştirip tüm Dünya Denizcilik Üniversiteleri  Öğrenci ve Öğretim Üyeleri olarak Birleşmiş Milletler IMO Genel Sekreteri Mr.Mitropoulos ve IMO STCW Bölümü Yetkililerinin de katılacağı Kongreden  Dünya Denizcilik Eğitim Kuruluşlarının konu ile ilgili ortak görüşünü içeren Uluslararası bir Deklarasyonu tüm Dünyaya yayınlayıp, İstanbul 2010  Avrupa Kültür Başkentinin de çok etkin bir şekilde yankı getirmesini sağlamak.

Kongrede Denizcilik Eğitimine ek olarak Gemi İnşaatı,Deniz İşletmeciliği, Çevre vb.. paralel oturumlar düzenlenecek.

Kongrenin Son Günü Denizcilik Festivali
 
Kongrede Bilimsel Oturumlara paralel olarak  Yerli ve Yabancı tüm katılımcılar için Öğrenci  Şenlikleri, İstanbul 2010- Avrupa Kültür Başkentinin en mükemmel tanıtımı ile ilgili çok sayıda sosyal faaliyette olacak.  Kongrenin son günü ise DÖDER üye okullarından olan Ziya Kalkavan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nin bahçesinde denizcilik festivali düzenlenecektir. Festivalde geleneksel denizcilik yarışmaları ve halka açık konser olacak.

Editör: TE Bilişim