"Denizin Sesi" Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Denizcilik Müsteşarlığı tarafından düzenlenen ve "Deniz" konulu kompozisyon, şiir, resim ve fotoğrafların yarıştığı "Denizin Sesi" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ankara Feribotunda düzenlen törende dereceye giren öğrencilere ödülleri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından verildi.

Sunuculuğunu Virahaber'den Ayşe Olcay'ın yaptığı Ödül töreninde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı ve Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Ulaştırma bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk; Ulaştırma bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Eski AKP Milletvekili ve Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu,Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Gemi İnşa Sanayiciler Birliği Başkanı Murat Bayrak, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy,  TOBB Denizcilik Sektörü Meclis Başkanı Erol Yücel, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül,Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz özkan, Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Ender Kurt, İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Gemi Kurtarma Daire Başkanı Aslan Dede;  İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Nil Güler, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Ali İhsan Aldoğan; Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Selçuk Şenkal; Panama'nın Türkiye Fahri Başkonsolosu Şadan Kaptanoğlu; Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Şükrü Arık; DEFAV Başkanı Saim Oğuzülgen, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Alev Tunç, Ankara Feribotu Kaptanı Mukadder Sevinçhan, Prof. Dr. İdris Bostan ve sektörden katılımcılar hazır bulundu.

 “Denizin Sesi” ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu yarışmanın amacının çocuklara deniz sevgisini aşılamak olduğunu söyledi, Denizlere sadece ekonomik meta olarak bakılmamasını, bu tür etkinliklerin denizler açısından çok önemli olduğunu dile getiren Hasan Naiboğlu, denizi olmayan şehirlerden gelen öğrencilerin eserlerinin dikkat çektiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım törende yaptığı konuşmada, “Denizcilik sade ülkenin bayrağını kara listeden beyaz listeye geçirmekle, gemi inşaatı,  yat inşaatı yapmakla, limanlarıyla, deniz ticaretiyleolmuyor eğitim denizde de çok önemli dedi. Denizin sevilmesi denizci millet olmanın ilk şartı. Denizcilik Müsteşarlığının 2. Sini düzenlediği yarışmada ilkokul, lise öğrencilerini deniz sevgisine teşvik etmek anlamında çok güzel bir yarışma. Ödüller verilirken ülkem adına büyük bir heyecan duydum. Çok güzel düşünceler ve ufuklar var. Denizin sesi bize ıssız bir hayalin sesini veriyor. Bu seste geleceğin şair, ressam ve fotoğrafçılarını bizlerle tanıştırıyor. Ben gençlere başarılar diliyorum.  Aile ve hocalarına gösterdikleri destek için başarılar diliyorum. Jüri üyeleri çok çalıştı. Keşke daha çok ödül verebilseydik. Bu işe heyecan duyan herkes benim nazarımda birincidir" dedi.

Yıldırım;  "Bilgi toplumu oluşturma yolunda bakanlık olarak Milli Eğitim'e son bir kaç yılda yaklaşık 1 milyar lira kaynak aktardık" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bilgi toplumu oluşturma yolunda bakanlık olarak Milli Eğitim'e son bir kaç yılda sağladıkları desteğin 1 milyar liraya yaklaştığını söyledi.

Yıldırım, sadece denizcilik bilincinin yerleştirilmesi için değil, bilgi toplumu oluşturmak adına da bakanlık olarak başta okulların internet ihtiyacı olmak üzere, eğitime her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Binali Yıldırım, "Fen liselerinin kurulması, öğretim yazılımlarının sağlanması ve nihayet Türk Telekom marifetiyle okul yapımı gibi projelerle geçen bir kaç yıl içinde Türk Milli Eğitimi'ne yaptığımız katkı 1 milyar TL'ye yaklaştı" dedi.

Birinci olan öğrencilere ödüllerini AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik verdi. Hüseyin Çelik yaptığı konuşmada, “Özellikle kızların başarılı olduğu vurgulandı. Demek ki kızlarımız daha ince, daha duygulu.dedi

Törende daha sonra, 4 dalda birinci olan öğrencilere ödülleri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından verildi.

Kompozisyon ve şiir yarışması jüri başkanlığını Prof. Dr. Abdullah Uçman, Resim ve Fotoğraf yarışması jüri başkanlığını ise Yard. Doç Dr. İrfan Ayan üstlendi. İlköğretim okulları arasında kompozisyon, şiir, fotoğraf ve resim dalında  “Mansiyon Ödülü” alan öğrencilere ödüllerini Gemi İnşa Sanayiciler Birliği Başkanı Murat Bayrak verdi.  Bayrak, gençleri tebrik ederek yarışmada emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. İlköğretim okulları arasında kompozisyon, şiir, fotoğraf ve resim dalında üçüncülük ödüllerini Prof. Dr. İdris Bostan, ikincilik ödüllerini ise Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül verdi. Orta Öğretim Dalı mansiyon ödüllerini Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, üçüncü olan öğrencilerin ödüllerini Jüri Başkanı Prof. Dr. Abdullah Uçman, ikinci olan öğrencilere ise ödüllerini Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu verdi. Naiboğlu kızların ne kadar başarılı olduğunu vurguladı. Bundan büyük bir mutluluk duyduğunu ayrıca dile getirdi. Liseler arası olan yarışmada 1. olan öğrencilere ise ödüllerini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım verdi.

Yarışmada denizle iç içe gibi eserler çıkaran öğrenciler de dahil olmak üzere 4 dalda toplam 32 kişi ödül aldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerden, birinci olanlara notebook, ikinci olanlara dijital fotoğraf makinesi, üçüncü olanlara elektronik sözlük ve mansiyon ödülü alanlara da yabancı dil eğitim seti verildi.

Ödül töreninden sonra ödül alan çocuklar ve ailelerine Taşkent gemisiyle mini bir boğaz turu düzenlendi Boğaz turunda Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve Bölge müdürü Cemalettin Şevli konuklarla ve ödül alan öğrencilerle tek tek sohbet etti.

Editör: TE Bilişim