Denizin derinliklerinde Türk bayrağı açtılar

 Antalya'nın Kemer ilçesi açıklarında dalış yapan bir grup, Cumhuriyetin 92'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle denizin derinliklerinde Türk bayrağı açtı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu önderliğindeki Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu (AKÜNSAK) öğrencileri, Ağva Burnu'nda dalış yaptı. Yanlarındaki Türk bayrağını su altında açan grup, daha sonra tekneye binerek Kemer açıklarında bulunan ve 1. Dünya Savaşı sırasında batırılan "Paris 2" adlı Fransız gemisinin olduğu bölgeye hareket etti.

Burada da dalan gruptakiler, yaklaşık 30 metre derinlikteki batık geminin önünde de Türk bayrağı açtı. Yüzeye çıktıktan sonra "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde slogan atan gruptakiler, ardından tekneyle kıyıya döndü.

 "Türk bayrağını suyun altında da dalgalandırdık"

Doç. Dr. Gökoğlu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla anlamlı bir dalış gerçekleştirdiğini söyledi. İlk önce Ağva Burnu'ndaki dalış sırasında Türk bayrağı açtıklarını ifade eden Gökoğlu, "Daha sonra şanlı Türk bayrağını 1. Dünya Savaşı'nda Mustafa Ertuğrul Aker'in batırdığı 'Paris 2' batığında açtık. Anlamlı bir dalış oldu. Son zamanlarda bayrağımız bir takım saldırılara maruz kaldı. AKÜNSAK öğrencileri de bu duyguyu yaşamak istedi. Hem Aker'in hem de Mustafa Kemal Atatürk'ün anılarını canlandırdık" diye konuştu. AKÜNSAK üyelerinden Serkan Teker de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için 30 metre derinlikteki batık önünde Türk bayrağı açmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, Türk bayrağını sadece karada değil, suyun altında da dalgalandırdıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim