TRABZON SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖRNEK PROJESİNE BÜYÜK İLGİ 

"Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum"projesi kapsamında öğrencilere sunum yapıldı.

Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Aydın, “Denizimizi kirlilikten koruyalım” diyerek önemli mesajlar verdi ‘Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum’ projesi kapsamında Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen etkinlikle, Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu 8 F sınıfı öğrencilerine gelişmiş ülkelerde ki örneklerine uygun olarak enstitünün faaliyetleri Enstitü Teknik Personeli tarafından verildi. Öğrencilere, Deniz Ekosistemi ve çevre bilincine yönelik sunumlar yapıldı.

Öğrencilerin de pür dikkat dinlediği sunumda önemli mesajlar verildi. Özellikle denizin kirliliğe karşı savaş içerisinde olduğu belirtilirken, bu savaşta denize sahip çıkılması gerektiği aktarıldı.

ÇÖPLER DENİZİMİZ İÇİN..

Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın aktivite ile öğrencilere üç temel konuda eğitim verdiklerini belirterek, “Çocuklarımızın gelişi ile buradan dönüşleri arasında büyük farklar oluyor. Çocuklara üç temel konu hakkında bilgi veriyoruz. Birincisi bilim, ikincisi bio çeşitlilik, denizde yaşayan canlıların çok değerli olduğu ve denizimizi korumamız gerektiği, üçüncüsü de çöplerin denizimiz için oluşturduğu tehlike” dedi.

Editör: TE Bilişim