Gaziantep'te Zirve Üniversitesi'nin açtığı Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü öğrencileri birinci sınıfın sonunda staja başladı. Denizi olmayan şehirde eğitim alan öğrenciler, 12 farklı ülkede açık denizlere yol aldı.

Zirve Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünde şuan 103 öğrenci okuyor. Öğrencilerine bugünün ve geleceğin gözde mesleklerini kazandırmayı amaçlayan Zirve Üniversitesi, denizcilik programları ile Türkiye'de denizciliğin gelişmesine katkıda bulunmayı ve bu gelecek vaat eden sektöre kaliteli gemi adamları kazandırmayı hedefliyor. Gemicilik sektörü mezunlarında aranan ileri İngilizce bilgisini sağlamak için güçlü bir yabancı dil programı uyguladıklarını belirten Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, "Öğrenciler, Amerikan Kuzey Teksas Üniversitesi ile ortak yürütülen İngilizce Hazırlık Okulu ile denizcilik programlarına başlamadan önce Amerikalı ve Türk eğitmenler eşliğinde hızlı ve etkili bir şekilde İngilizce öğreniyor." diye konuştu. Hazırlık okulunda başarılı olan öğrencilerinden 27'sini yaz tatilinde Amerika'da 2 ay dil okuluna yolladıklarını dile getiren Kısa, "Bölüm derslerinin tamamen İngilizce olması ve bölüm dersleriyle birlikte verilecek olan Denizcilik İngilizcesi dersleri, mezunlarımızın uluslararası arenada dil sorununu ortadan kaldırmakta." dedi.

Birinci sınıftan itibaren her yıl 3 ay staj yapma zorunluluğu olan Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünden 40 öğrenci İstanbul'un yanı sıra İngiltere, Gana, Nijerya, Rusya, Kanada, İrlanda, İtalya, Hollanda gibi ülkelerde çeşitli şirketlerde staja başladı. Denizciler aynı zamanda staj yaparken, 500 dolar maaş alabilecek. Şuan Nijerya'da stajı devam eden Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği öğrencilerinden Süleyman Çiçek, yıl içerisinde öğrendiği bilgileri stajda uygulama imkanı bulduğunu söyledi. İskoçya limanında olduğunu bildiren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği öğrencisi Büşra Endamlı, simülasyon laboratuvarında çalışmalar yaparken stajda uygulamalar yapmaya başladığını, haberleşme odasının birebir aynısını gemide gördüğü için yabancılık çekmediğini ifade etti. İtalya'da olan Selim Kılıç ise 1 yıl İngilizce Hazırlık eğitiminin ardından bölümde tüm dersleri İngilizce görmüş olmanın avantajını yaşadıklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim