Denizi Kirletenlere Af Yok

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğüne bağlı deniz birimi, denizi kirlettiği belirlenen bir tankere 57 bin lira ceza uyguladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri sınırları içerisinde kalan sahillerde, deniz araçlarından kaynaklanan deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Deniz kirliliği kontrolü için oluşturulan deniz birimi mücavir alan içerisinde yoğun bir şekilde denetim yapıyor.

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, denetimler sırasında Antalya Limanı açıklarında bulunan Liberya Bandıralı 23 bin 325 gros tonluk AEGEAS isimli tankerin denize petrol türevi atık tahliye ettiği tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi 2872 Sayılı Çevre Kanunu’na istinaden AEGEAS isimli tankere denizi kirlettiği için 57 bin 173 TL ceza uyguladı. AEGEAS isimli gemi cezası ödenene kadar seferden de men edildi. Deniz kirliliği ile ilgili şikayetlerin anında değerlendirmeye alındığını belirtilirken, Antalya Körfezi’nin karadan ve denizden kirlenmeye karşı korunması konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli çalışmaları yürüttüğü ifade edildi.

Deniz kirliliği ile ilgili şikayetlerin Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünün 249 52 00 numaralı telefona bildirilebileceği belirtildi. İ

Editör: TE Bilişim