Denizi kirleten gemilere 397 bin TL para cezası   

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi’nin denetimler için kiraladığı deniz uçağının yaptığı tesbitler sonucu dört aylık süre içinde İzmit Körfezi’ne atık bırakarak kirliliğe yol açtığı belirlenen ve suç üstü yapılan 12 gemiye toplam 397 bin 722 TL para cezası verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin daha çok deniz kirliliğini önlemek ve kirliliğe yol açan sanayi kuruluşu veya gemileri belirlemek amacıyla 2.5 yıl önce kiraladığı deniz uçağı ile hergün kontroller yapılıyor. Bu kontroller sonucu dört aylık süre içinde denize atık bıraktığı belirlenen ve suç üstü yapılan 12 gemiye 397 bin 722 TL para cezası uygulandı. Bu kontrollerin de son derece caydırıcı olduğu bildirildi.

Bükükşehir Belediyesi’nin tesbitlerine göre 2007 yılında denizi kirlettiği tespit edilen 94 gemiye 2 milyon 67 bin TL ceza kesilirken, bu rakam bir sonraki yıl düşüş gösterdi. 2008 yılında denizi kirleten 70 gemiye bir milyon 983 bin TL, son 4 ayda ise 12 gemiye 397 bin TL ceza kesildi.

Deniz uçağı bununla birlikte kıyı tesislerinden kaynaklanan kirlilikleri de anında Kocaeli Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bildiriyor. Orman yangınlarında da anında tesbit yapıp zamanında önlem alınmasını sağlıyor.

Editör: TE Bilişim