Denizhaber davasında hukuk son noktayı koydu…

2007 yılından bu yana devam eden ve 14 yıldır devam eden denizhaber.com davası sonuçlandı.

Davanın son aşamasında Yargıtay Karar Düzeltme aşamasında denizhaber.com haber sitesinin yayın haklarını elinde bulunduran Lojitürk Ltd. nin haklılığı Yargıtay tarafından nihai karar olarak tescil edildi.

Karar düzeltme dilekçesini inceleyen Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, denizhaber.com alan adının Lojitürk tarafından hukuka uygun şekilde kullanıldığına karar vererek denizhaber.com.tr alan adının ise kullanılmasının “iltibas teşkil ettiği” gerekçesiyle önlenmesine dair kararı kesinleştirdi.

Bu kararla birlikte denizhaber.com.tr alan adının kapatılması kesinleştiği gibi benzer şekilde iltibas teşkil eden denizhaber.xxx uzantılı tüm diğer alan adları da aynı karar uyarınca hukuka uygunsuz duruma düştü.

İlerleyen dönemde denizhaber.com dışındaki diğer tüm uzantıları haber sitesi olarak kullanan ya da kullanmaya devam edenlerin tesbiti durumunda Yargıtay nihai kararının emsal teşkil ederek; kullanımın engellenmesi ve karar ortada olduğundan, kötü niyetin belirlenmesi durumunda tazminat davalarının söz konusu olabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim