Balıkçıların ‘av protestosu bu gece sona erdi. Yenikapı Su Ürünleri Hali’ne yanaşan teknelerden adeta hamsi fışkırdı. Yasağın özellikle palamut avını etkilediğini belirten esnaf ise ‘24 metre’ kuralına tepkili.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘24 metre’ kuralını 3.günün ardından sona erdiren balıkçılar ilk seferlerine çıktı. Seferden dönen teknelerde hamsi bolluğu yaşandı. Av derinliğinin 18 metreden 24 metreye çıkarılmasını protesto eden balıkçılar 3 gündür eyleme gitmiş ve ‘avlanmama’ kararı almışlardı. Bu gece itibarıyla protestolarını sona erdiren balıkçılar ilk seferlerine çıktılar. İlk seferlerinden güler yüzlerle dönen balıkçıların ‘metre tepkisi’ ise devam etti.

İstanbul Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Mahmut Uçan “Sıkıntımız bitmiş değil. Hamsi zaten 40-50 metre açıkta bile tutulabilen bir balık. Bizim amacımız istavrit, palamut gibi balıkları tutabilmek. Bu sene tam palamut senesi, halkımıza ucuza palamut yedirmek istiyoruz ancak şu anki kuralla bu mümkün değil” diye konuştu. İlk avlanma günü nedeniyle halde hareketli saatli yaşandı.                
Editör: TE Bilişim