Denizdeki havalimanında yolcu sayısı 200 bini aştı

Avrupa ve Türkiye'nin, tamamı deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı açıldığı günden bu yana yaklaşık 216 bin 946 yolcuya hizmet verdi

Avrupa ve Türkiye'nin, tamamı deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın, açıldığı günden bu yana yaklaşık 216 bin 946 yolcuya hizmet verdiği bildirildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Mayıs'ta resmi açılışı yapılan havalimanının yolcu sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Denizdeki havalimanını bölgenin yüzyılın projesi olarak değerlendirildiğini belirten Yılmaz, "Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan Ordu-Giresun Havalimanı'nı şu ana kadar 216 bin 946 yolcu kullandı" dedi. Yılmaz, havalimanını Ordu ve Giresun halkının yoğun şekilde kullandığına dikkati çekerek, "Şu anda günde 16 sefer yapılan havalimanında çok ciddi yoğunluk yaşanmaktadır. Başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir'e her gün sefer düzenlenmektedir. 22 Mayıs'tan bu yana bin 590 sefer yapıldı" diye konuştu.

Ağırlıklı olarak İstanbul seferlerinin yapıldığı havalimanından Kıbrıs ve yurt dışı uçuşlarının başlayacağını ifade eden Yılmaz, "Önümüzdeki aylarda 16 olan sefer sayısı daha da artacak. Yaz ayına doğru havalimanının kullanan yolcuların ikiye katlanmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Uçakların dolululuk oranlarının ise yüzde 95 seviyelerinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "Gurbette yaşayan Ordu ve Giresunlu sayısı hayli fazla. Bu havalimanı hiç kuşkusuz özellikle İstanbul ve Ankara'da yaşayan hemşehrilerimizin işine yaradı. Son dönemde Türk Hava Yolları'nın dışında başka firmaların da sefer yapmaya başlamasıyla biletler ucuzladı. Bu durum havalimanına ilgiyi daha da artırdı. Rakamların şu anda 200 bini aşmış olmasını kimse beklemiyordu ama havalimanı bu beklentileri alt üst ederek başta biz olmak üzere herkesi şaşırttı. Açıkçası havalimanı aldı başını gidiyor." Yılmaz, havalimanındaki doluluk oranını gördükten sonra yapılan yatırımın ne kadar gerekli ve ihtiyaç olduğunu bir kez daha gördüklerini belirterek, "Bir kez daha bu projeyi bölgemize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim